La Liga: Mε Βινίσιους, Κουρτουά κι... άγχος η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζευγάρωσε τις επιτυχίες της νικώντας 1-0 την Βαγιαδολίδ για την 4η αγωνιστική. Η Ουέσκα με τον Δημήτρη Σιόβα στις τάξεις της κράτησε στο 0-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης που είχε βασικό για πρώτη φορά τον Λουίς Σουάρες. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Mε Βινίσιους, Κουρτουά κι... άγχος η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης (highlights)

Με ένα γκολ του Βινίσιους - που ήταν ο μόνος που κατάφερε να νικήσει τον (πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού) Ρομπέρτο - και τον Κουρτουά να σταματάει κάθε κίνδυνο έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη φετινή της νίκη στη La Liga.

Αγχωτικά, όμως, όπως και εκείνη, προ 4ημέρου, στη Σεβίλλη, με την Μπέτις. Ο Ρομπέρτο, σταμάτησε τους Γιόβιτς και Βαλβέρδε, αλλά κι ο Κουρτουά τους Βέισμαν - Καρνέρο και το ματς έκρινε ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός σκοράροντας το μοναδικό τέρμα του, αφού το δοκάρι σταμάτησε τον Μόντριτς (82')

Έτσι η αήττητη ομάδα του Ζιντάν έφτασε τους 7 πόντους σε τρείας (όσους κ οι Χετάφε - Βαλένθια) ενώ η συνονόματη της από το Βαγιαδολίδ έμεινε χωρίς νίκη, μετά από 4 αγώνες, στους 2 πόντους.

Με 1-0, αλλά εκτός έδρας νίκησε η Έλτσε την Έιμπαρ.

Πρώτη νίκη
για τoυς φιλοξενούμενους που επέστρεψαν στα «σαλόνια» το καλοκαίρι μετά από 5 χρόνια. Έναν πόντο μόνο έχουν οι Βάσκοι.

Παρότι είχε τον Λουίς Σουάρες στο αρχικό της σχήμα για πρώτη φορά απ' όταν αποκτήθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέστη την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στο δεύτερο της, μόλις, αγώνα στην σεζόν μένοντας στο 0-0 με την Ουέσκα εκτός έδρας!

Η προερχόμενη απο το 6-1 (κόντρα στην «Ευρωπαία» Γρανάδα) ομάδα του Σιμεόνε τα βρήκε... μπαστούνια με την επανακάμψασα στην κορυφαία κατηγορία ομάδα, που, με τον Δημήτρη Σιόβα (ξανά βασικός κι αναντικατάστατος) ηγέτη της άμυνας της, σε 4 ματς έχει 3 ισοπαλίες και μία ήττα.

Tην ίδια στιγμή η Βιγιαρεάλ επανήλθε στις επιτυχίες (μετά την ήττα με 4-0 από την Μπαρτσελόνα) επικρατώντας 3-1, εντός έδρας, της Αλαβές.

Δύο γκολ ο Πάκο Αλκάθερ, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του «κίτρινου υποβρυχίου».

Οι Βάσκοι που έχουν μόνο έναν πόντο σε 4 αγώνες ισοφάρισαν προσωρινά αλλά ως εκεί...

Τα ματς της Τρίτης

Τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγώνες πέτυχε η αήττητη - και με μηδενικό παθητικό - την φετινή σεζόν Χετάφε, με το, εντός έδρας, 3-0 επί της Μπέτις που της επέτρεψε να καθίσει (έστω και με ματς περισσότερο από τις περισσότερες ομάδες) στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «γαλάζιων» της Μαδρίτης - που πέτυχαν και τα 3 γκολ τους στο πρώτο μέρος - ο Άνχελ σκοράροντας δις, ενώ ένα ακόμη τέρμα πέτυχε ο Κουκουρέγια.

Για τους Σεβιγιάνους, που γνώρισαν 2η σερί ήττα αγωνιζόμενοι για δεύτερο ματς, διαδοχικό με παίκτη λιγότερο, αποβλήθηκε στο 83' ο Μαντί, αλλά το ματς είχε κριθεί προ πολλού.

Iσόβαθμή της Χετάφε, χάρη σ' ένα γκολ που επιτεύχθηκε στο 75ο λεπτο κι έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση της με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο «Ανοέτα» ήταν Βαλένθια, στην αναμέτρηση η οποία άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής το βράδυ της Τρίτης (29/9).

Οι «νυχτερίδες» πήραν το τρίποντο καθώς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο συγκεκριμένο σημείο του ματς, με «δράστη» τον Μάξι Γκόμες που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης

Το προφίλ της 4ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 29/9

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαλένθια 0-1
(75' Μάξι Γκόμες)

Χετάφε – Ρεάλ Μπέτις 3-0
(13', 42' Άνχελ, 39' Κουκουρέγια)

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/9

Ουέσκα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Βιγιαρεάλ - Αλαβές 3-1
(13', 67' Αλκάθερ, 45' πεν. Ζεράρ Μορένο - 37' Έντγκαρ Μέντεθ)

Έιμπαρ - Έλτσε 0-1
(37' Μπογιέ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-0
(65' Βινίσιους)

ΠΕΜΠΤΗ 1/10

20.00: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Κάντιθ, Σεβίλλη - Λεβάντε
22.30: Θέλτα - Μπαρτσελόνα

12/1/21: Γρανάδα – Οσασούνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ