Premier League: Επικεφαλής η Λέστερ χάρη στη διαφορά τερμάτων (4-2) ! (highlights)

Με ανατροπή επιβλήθηκε της Μπέρνλι 4-2 η Λέστερ κι είναι πρώτη μεταξύ των 5 ομάδων που ζευγάρωσαν τις νίκες τους.  Ισόβαθμη της η Λίβερπουλ, που  με δυο γκολ του Σαντιό Μανέ σε διάστημα 4 λεπτών, επιβλήθηκε 2-0 της Τσέλσι στο μεγάλο ματς της 2ης αγωνιστικής της Premier League. (αποτελέσματα, βαθμολογία, σκόρερς και highlights).

Premier League: Επικεφαλής η Λέστερ χάρη στη διαφορά τερμάτων (4-2) ! (highlights)

Η πέμπτη ομάδα που ντουμπλάρισε τις νίκες της τη 2η αγωνιστική της Premier League έγινε η Λέστερ νικώντας, 4-2, μ' ανατροπή, την Μπέρνλι.

Μάλιστα έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων (+5) είναι επικεφαλής η ομάδα του Ρότζερς (100η νίκη του σε 210 ματς, μόνο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Νταλγκλίς και Κέβιν Κίγκαν έχουν καλύτερη επίδοση)

Όσο για την Μπέρνλι, που δεν είχε παίξει στην πρεμιέρα, το ξεκίνημα της δεν ήταν το προσδοκώμενο.

Νωρίτερα, ο Σαντιό Μανέ «χτύπησε» δις σε διάστημα 4 λεπτών (50', 54') και η Λίβερπουλ ζευγάωσε τις νίκες της στη φετινό πρωτάθλημα κόντρα στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δείχνοντας πως όποιος θελήσει να την εκθρονίσει δεν θα εύκολο έργο.

Οι «κόκκινοι» αξιοποίησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Κρίστενσεν (45') αλλά και πριν μείνουν οι «μπλε» 10 υπερείχαν.

Την κόκκινη κέρδισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής Μανέ, που στην επανάληψη αξιοποίησε μια ασίστ του Φιρμίνο κι ένα λάθος του Κέπα (που έτσι κι αλλιώς είναι υπό αμφισβήτηση από τον Λάμπαρντ)

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Άλισον απέκρουσε πέναλτι του Ζορζίνιο (75') στο οποίο υπέπεσε, στο ντεμπούτο του, Τιάγκο Αλκάνταρα (μπήκε στο 46') επί του Τίμο Βέρνερ.

Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας σ' όλο το ματς.

Νωρίτερα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ η Τότεναμ κατάφερε να νικήσει τη Σάουθαμπτον με 5-2 και να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή νίκη στη Premier League. Κορυφαίος για τους Λονδρέζους ήταν ο Σον με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, ενώ μεγάλο ματς έκανε και ο Κέιν καθώς σημείωσε τέσσερις ασίστ και ένα γκολ.

Εξάλλου, η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να γίνει η 4η ομάδα με «2 στα 2» στις ισαρίθμες πρώτες αγωνιστικές της σεζόν αφού η Μπράιτον την... σόκαρε κερδίζοντας την μέσα στο «Σεν Τζέιμς Παρκ» με το κρυστάλλινο 3-0.

Δύο γκολ (στα πρώτα 7 λεπτά!) ο, Γάλλος, Μοπάϊ για τους «γλάρους» που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τους, ώστε να κάνουν «σεφτέ» στην σεζόν σ' έναν αγώνα που τελείωσαν 10 λόγω αποβολής του Μπισούμα (89')

Στα ματς του Σαββάτου

Αγχώθηκε αλλά κέρδισε η Άρσεναλ την Γουέστ Χαμ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν 2-1 της, συμπολίτισσας με το νικήτηριο γκολ στο 85' του νεοεισελθόντα (στο 77') Ενκετιά «ζευγαρώνοντας» τις επιτυχίες τους.

To σκορ είχε ανοίξει ο Λακαζέτ από ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ με τους φιλοξενούμενους, που είναι άποντοι, να ισοφαρίζουν με τον Αντόνιο και ν' απειλούν με δεύτερο γκολ αφού ο σκόρερ τους είχε δοκάρι.

Πάντως η ομάδα του Αρτέτα, δεν είναι η μόνη με δύο νίκες στο ενεργητικό της...

Νωρίτερα, απλά, δεν... ξανάγινε!
Όχι το να κερδίσει η Κρίσταλ Πάλας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά το να έχουν νικήσει οι «αετοί» τα δύο τους πρώτα ματς στην σεζόν στην Premier League!

H ομάδα του Λονδίνου τα κατάφερε αφού μετά την επικράτηση τη επί της Σαουθάμπτον, στην πρεμιέρα (1-0) «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της στο «Θέατρο των Ονείρων» με 3-1, χάρη σε ένα γκολ του Άντρος Τάουνσεντ και δύο του Βίλφριντ Ζαχά, που μέχρι το 2015 ανήκε στη χθεσινή της αντίπαλο!

Είναι η μεγαλύτερη της σ' έκταση νίκη της κατά των «κόκκινων διαβόλων», εκτός έδρας, κι η πρώτη φορά που κάνει «διπλό» στο συγκεκριμένο γήπεδο δύο σερί σεζόν.

Στα αξιοημείωτα, το πέναλτι (για χέρι του Λίντελεφ) με το οποίο ο Ιβοριανός πέτυχε το πρώτο του τέρμα, ήταν επανεκτέλεση, αφού ο Ντε Χέα είχε βγει εκτός γραμμής στο πρώτο χτύπημα, του Ζορντάν Αγιού, που απέκρουσε.
Απόφαση που ελήφθη με τη χρήση του VAR και του μόνιτορ του αγωνιστικού χώρου.

Από την ομάδα του Σόλσκιερ, που ξεκίνησε απογοητευτικά την σεζόν, το μόνο παρήγορο ήταν ότι το μεγάλο απόκτημα του καλοκαιριού, ο Ολλανδός, μέσος, Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ ντεμπουτέρισε με γκολ αφού πήρε την θέση του μετριότατου Πολ Πογκμπά (67')

Παρθενική νίκη μετά από 16 χρόνια στα «σαλόνια» η Λιντς


Με 4-3 - το σκορ που ...έχασε στο «Άνφιλντ», από την Λίβερπουλ, στην πρεμιέρα - επικράτησε η Λιντς της Φούλαμ και πέτυχε την παρθενική της νίκη στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 16 χρόνια.

Όσα έλειπε από τα «σαλόνια» του.

Η ομάδα του, Μπιέλσα, δικαιώνοντας τη φήμη του προπονητή της, είναι η πιο...διασκεδαστική του πρωταθλήματος, αφού τα 14 γκολ που έχουν επιτευχθεί στα δύο ματς της έχουν να επαναληφθούν στις δύο πρώτες αγωνιστικές κάποιας ομάδας της πρώτης κατηγορίας από την σεζόν 1962-63 και την Γουλβς!

Από την άλλη οι Λονδρέζοι υπέστησαν τη δεύτερη σερί ήττα τους.

Μετά από 8 χρόνια ξεκίνησε με «2 στα 2» η Έβερτον

Νωρίτερα, τη δεύτερη της νίκη σ' ισάριθμες αγωνιστικές της φετινής Premier League πέτυχε η Έβερτον συντρίβοντας 5-2 την Γουέστ Μπρομ.

Τα «ζαχαρωτά», του Κάρλο Αντσελότι, που προέρχονταν από το «διπλό» κόντρα στην Τότεναμ, είχαν να ξεκινήσουν με «2 στα 2» εδώ κι 8 χρόνια, στηρίχθηκαν, ξανά στον Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν, ο οποίος, μετά το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της πρεμιέρας, πέτυχε χατ τρικ.

Το πρώτο, στο πρωτάθλημα, για παίκτη της Έβερτον, από το 2017 και τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Στα αξιοημείωτα και το παρθενικό γκολ του Χάμες Ροντρίγκες με την ομάδα του Λίβερπουλ συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις (σ. είχε και μία ασίστ).

Οι φιλοξενούμενοι, που προηγήθηκαν και ισοφάρισαν, προσωρινά, σε 2-2, παρότι πέτυχαν τα παρθενικά τους φετινά τέρματα παρέμειναν άποντοι, αφού το δεύτερο μέρος έπαιξαν με 10 λόγω αποβολής του Γκιμπς (45'). Εκτός αυτού, αποβλήθηκε κι ο μάνατζερ τους Σλάβεν Μπίλιτς.

To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

ΣABBATO (19/9)

Έβερτον – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 5-2
(31', 62', 66' Κάλβερτ-Λιούιν, 45' Xάμες Ροντρίγκες, 54' Κιν - 10' Ντιανγκάνα, 47' Κόστα Περέιρα)

Λιντς – Φούλαμ 4-3
(5', 57' Έλντερ Κόστα, 41' πεν. Κλιτς, 50' Μπάμφορντ - 34' πεν. 67' Μίτροβιτς, 62' Ντε Κόρντοβα-Ριντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 1-3
(80' Φαν ντε Μπέεκ - 7' Τάουνσεντ, 74' πεν., 85' Ζαχά)


Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 2-1
(25' Λακαζέτ, 85' Ενκετιά - 45' Αντόνιο)

KYPIAKH (20/9)

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 2-5
(32', 90' πεν. Ινγκς - 45', 47', 64', 73' Σον, 82' Κέιν)

Νιουκάστλ – Μπράιτον 0-3
(4', 7' Μοπάι, 83' Κόνολι)

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-2

(50', 54' Μανέ)

Λέστερ – Μπέρνλι 4-2

(20' Μπαρνς, 50' αυτ. Πίτερς, 61' Τζάστιν, 79' Πρετ - 10' Γουντ, 73' Νταν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9

20.00: Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

22.15: Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι.

Η Bαθμολογία