Πλζεν: Στην πόλη της διάσημης μπύρας ο Ολυμπιακός

Με αφορμή την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο β' προκριματικό γύρο του Champions League Βικτόρια Πλζεν  το Fosonline σας ξεναγεί στην μαγευτική πόλη της Τσεχίας το Πλζεν.

Πλζεν: Στην πόλη της διάσημης μπύρας ο Ολυμπιακός

Το Πλζεν ή Πίλζεν είναι πόλη στη δυτική Βοημία της Τσεχίας. Το Πίλζεν είναι πρωτεύουσα της Περιοχής Πίλζεν και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Τσεχία. Βρίσκεται περίπου 90 χλμ. δυτικά της Πράγας. Στην Πίλζεν «γεννήθηκε» η διάσημη μπύρα Pilsner το 1842 αλλά και η αυτοκινητοβιομηχανία της Skoda.

Κλήρωση Champions League: Με Βικτόρια Πλζέν ο Ολυμπιακός στα προκριματικά

Όταν κάποιος φτάνει στο Πλζεν θα συναντήσει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου με το υψηλότερο καμπαναριό της Τσεχίας με 102μ ύψος. Στα δυτικά του Πλζεν την παράσταση κλέβει η Μεγάλη Συναγωγή, η τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο μετά την Ιερουσαλήμ και την Βουδαπέστη.

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Από τα ποιο ωραία αξιοθέατα είναι και η Ζυθοποιία Pilsner Urquell . Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης.

Υπάρχει επίσης ένα ιστορικό υπόγειο δίκτυο σηράγγων ανοικτό στο κοινό, που φτάνει μέχρι και σε βάθος τριών επιπέδων κάτω από το έδαφος και βρίσκεται κάτω από την Παλιά Πόλη με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 10 βαθμούς κελσίου.

Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα για να αποτελέσει καταφύγιο πολέμου αλλά και αποθηκευτικός χώρος τροφίμων και μπύρας. Το δίκτυο αυτό έχει μήκος 11 χιλιομέτρων.