Τι περιμένει ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Champions League

Η πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Champions League διατηρεί την αγωνία για τον Ολυμπιακό ενόψει των προκριματικών της νέας σεζόν.

Τι περιμένει ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης τελικά δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό. Η Τσέλσι «πέταξε» εκτός τελικού Champions League τους Μαδριλένους με το 2-0 στη ρεβάνς του Λονδίνου και πλέον στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν έως τις 23 Μαϊου για να δουν από ποιον προκριματικό γύρο θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Πανάξια πρόκριση στον τελικό

Για ποιο λόγο θα κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» οι πρωταθλητές Ελλάδας για τις επόμενες δύο εβδομάδες; Επειδή στις 23 Μαϊου ολοκληρώνεται η Premier League και ελπίζουν έως τότε να δουν την Τσέλσι να τερματίζει στην πρώτη τετράδα της Premier League. Αυτή τη στιγμή είναι 4η στην Αγγλία και βρίσκεται 3 βαθμούς πάνω από την 5η Γουέστ Χαμ, απομένοντας ακόμα τέσσερις αγωνιστικές.

Αν η Γουέστ Χαμ την προσπεράσει, η Τσέλσι πέσει στην 5η θέση και στις 29 Μαϊου πάρει το Champions League στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την επόμενη σεζόν στις 6-7 Ιουλίου από τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Αν φυσικά η Τσέλσι βγει 5η στην Premier League και σηκώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα ξεκινήσει από τον β’ προκριματικό (21-22 Ιουλίου).

Απλώς στο τελευταίο σενάριο, θα είναι σε αγωνία έως τις 29 Μαϊου που θα γίνει ο φετινός τελικός και δεν θα είναι σε θέση να κάνει τον προγραμματισμό του όπως θα ήθελε ενόψει της νέας σεζόν αναφορικά με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, κλείσιμο προπονητικών κέντρων κλπ.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός είναι με Τσέλσι στην Premier League, αλλά αν τα κάνουν μαντάρα οι Λονδρέζοι στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν στο Νησί, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι στις 29 Μαϊου οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν θέλει με τίποτα να μείνει εκτός τετράδας της Αγγλίας η Τσέλσι και να σηκώσει το Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Είναι το ένα και μοναδικό σενάριο που θα τον στείλει στην κλήρωση του α’ προκριματικού γύρου του επόμενου Champions League.