Ο Χάρρυ Κλυνν του ποδοσφαίρου και η Εθνική της φουστανέλας

Η λατρεία του για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, η προεδρία της ΕΠΑΕ και όταν ο παπάς φώναζε: «Και διαφύλαξον ημάς… οφσάιντ».

Ο Χάρρυ Κλυνν του ποδοσφαίρου και η Εθνική της φουστανέλας

Το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα πάθη του Χάρρυ Κλυνν που έφυγε από τη ζωή.

Ήταν ο άνθρωπος που το 1980 ανέλαβε τις τύχες του Απόλλωνα και τον έβγαλε από την αφάνεια. Ήταν πρόεδρος του συλλόγου και επί των ημερών του, η ομάδα της Καλαμαριάς απέκτησε δικό της γήπεδο, τμήματα υποδομής, περισσότερους φιλάθλους και επέστρεψε ύστερα από 20 χρόνια στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Το 1988 είχε ενεργό ρόλο στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ποδοσφαίρου και κυβέρνησης. Υπήρξε ηγετική μορφή της σύγκρουσης που ξέσπασε. Τότε, η πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την αναθέτει στην ΕΠΟ. Ομόφωνα, όλες οι ομάδες τον εκλέγουν πρόεδρο της ΕΠΑΕ και ακολουθούν ιστορικές για την εποχή και το ποδόσφαιρο αλλαγές. Η ΕΠΑΕ εκσυγχρονίζεται, το πρωτάθλημα διακόπτεται, κάνει επαφές με FIFA και την UEFA, συγκροτεί ένα πλάνο οργάνωσης και αναγκάζει την πολιτεία να υποχωρήσει.,

Το πρωτάθλημα τελικά επιστρέφει στην EΠAE και αρχίζει εκ νέου. Περνούν τρία χρόνια και ξεσπά νέα κόντρα με την πολιτεία που τον οδηγεί στην παραίτηση.

Το ποδόσφαιρο δεν έλειψε και από τη σάτυρά του. Ίσως, η πιο γνωστή εικόνα με το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτή του αγώνα της Εθνικής ομάδας με τους ποδοσφαιριστές να παίζουν με φουστανέλες και τον ιερέα να παρακολουθεί το ματς την ώρα της λειτουργίας και να φωνάζει μεταξύ άλλων: «Πέναλτι… αλληλούια»

Δείτε το βίντεο: