Ολυμπιακός: To μήνυμα Μαρινάκη με Βαλμπουενά

Η συμφωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ματιέ Βαλμπουενά έχει ένα γενικότερο νόημα για την ομάδα του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: To μήνυμα Μαρινάκη με Βαλμπουενά

Ήταν αναμενόμενο πως θα συμβεί. Και ήταν στο μυαλό και στην καρδιά και των δύο πλευρών να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός ήταν απολύτως ικανοποιημένος - και με το παραπάνω - με την αγωνιστική παρουσία και την προσφορά του Ματιέ Βαλμπουενά από την αρχή της σεζόν έως τώρα, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στην Σούπερ Λίγκα. Αλλά και στο Κύπελλο (θυμηθείτε τις τρεις ασίστ του στον πρόσφατο επαναληπτικό με την Λαμία).

Ο Γάλλος άσος επίσης ήταν και είναι ευχαριστημένος από το club, από την αγάπη του κόσμου και από τη ζωή στην Ελλάδα. Γιατί να μη θέλει να μείνει, όσο νιώθει μάλιστα ότι οι δυνάμεις του είναι ακόμη πολλές και τού επιτρέπουν να είναι και στην επόμενη σεζόν σε απόλυτα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παραγωγικότητας.

Ο Βαλμπουενά έχει κάνει ήδη ρεκόρ καριέρας σε ασίστ στον Ολυμπιακό σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες σεζόν. Και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσει και τα δέκα γκολ που είχε πετύχει με την Λιόν πριν από μια τετραετία. Αλλά δεν είναι μόνον η ποιότητά του και η προσφορά του σε δημιουργία και εκτέλεση που έχουν ξετρελάνει όλους στον Ολυμπιακό και ειδικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη που πήρε και την απόφαση να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον βιρτουόζο άσο.

Αυτό που κάνει τον Βαλμπουενά να ξεχωρίζει είναι η απίστευτη διάθεση που έχει σε κάθε παιχνίδι. Η λατρεία του για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η μαχητικότητα και το πείσμα σε κάθε φάση, με πιο δυνατούς ή πιο ψηλούς αντίπαλους. Με τους οποίους κοντράρεται και καμιά φορά - δίχως ίσως να το θέλει - τους γελοιοποιεί. Αυτή η όρεξη που έχει για μπάλα, για νίκη. Μια άλλη λέξη θέλω να γράψω, αλλά... δεν κάνει. Ο άνθρωπος κουβαλάει μια τεράστια καριέρα στους συλλόγους που έπαιξε και στην εθνική Γαλλίας, αλλά συνεχίζει και μπαίνει σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το πρώτο του. Σαν μικρό παιδί στην αλάνα. Αλλά με τέτοιο ποδοσφαιρικό μυαλό, σαν αυτό που δικαιολογείται από το ταλέντο και την εμπειρία του.

Ο Μαρινάκης κράτησε τον Βαλμπουενά γιατί γουστάρει καθετί που βλέπει από τον Βαλμπουενά. Και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού για το τί πρέπει να κάνει ώστε να τύχει ανάλογης μεταχείρισης από τον σύλλογο όσον αφορά στη δική του καριέρα...