Ψηφίστηκε η τροπολογία-έκτρωμα για ΠΑΟΚ & Ξάνθη / Δεν υποβιβάζονται / Μόνο ο Σαμαράς δεν ψήφισε

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά ΠΑΟΚ και Ξάνθη , που γλιτώνουν τον υποβιβασμό. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισε την τροπολογία από τη Νέα Δημοκρατία. 

Ψηφίστηκε η τροπολογία-έκτρωμα για ΠΑΟΚ & Ξάνθη / Δεν υποβιβάζονται / Μόνο ο Σαμαράς δεν ψήφισε

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει έκτακτη νομοθετική πρωτοβουλία και να ακυρώσει την ποινή υποβιβασμού εμπλεκομένων σε υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, όπως αυτή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η τροπολογία ψηφίστηκε με 156 «ναι» και 90 «όχι». Ψήφισαν 246 βουλευτές.

Η ψηφοφορία, έγινε ηλεκτρονικά. Από την κυβέρνηση είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της, ενώ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση απείχαν.

Η σχετική τροπολογία, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019, προβλέπει αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών στις εμπλεκόμενες καταδικασθείσες ομάδες.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, ήταν οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου, που έστειλαν επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Δεν υπήρξαν τελικά "διαρροές" για την Κυβέρνηση στην ψηφοφορία. Απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου.

Από πλευρά Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν την τροπολογία 156 από τους 158 βουλευτές της. Ο Γιώργος Βαγιωνάς (ήταν κλινήρης και δεν παρέστη) δήλωσε ότι θα υπερψήφιζε, παρότι δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απουσίασε στο εξωτερικό και δεν εκδήλωσε πρόθεση ψήφου.

Τροπολογία ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Κομματική πειθαρχία επιβάλλει το Μαξίμου - «Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται»