Κεραυνός Πετρούπολης: Πάνω απ’ όλα το «ευ αγωνίζεσθαι»!

Ο Κεραυνός Πετρούπολης δίνει προτεραιότητα στην τήρηση του «fair play» και αυτό διδάσκει στους νεαρούς αθλητές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Κεραυνός Πετρούπολης: Πάνω απ’ όλα το «ευ αγωνίζεσθαι»!

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κεραυνός Πετρούπολης ιδρύθηκε το 1971. Από το ξεκίνημα αυτών των 47 χρόνων της σταθερής παρουσίας του στα αθλητικά-ποδοσφαιρικά δρώμενα διέτρεξε μια πορεία γεμάτη διακρίσεις, καταλήγοντας στη σημερινή συγκυρία να θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα αξιολογότερα σωματεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ), στα πρωταθλήματα της οποίας συμμετέχει.

Έχει στεφθεί πρωταθλητής στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, επιτυγχάνοντας τον κατ’ επανάληψη προβιβασμό του στη Β’ κατηγορία της Αθήνας. Έχει διακριθεί για την ολόπλευρη προσφορά του στην προώθηση του «ευ αγωνίζεσθαι», λαμβάνοντας έπαθλα ήθους και βραβεία «fair play». Έχει συμβάλει, έμμεσα, στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου προωθώντας αθλητές του στις εθνικές κατηγορίες, ακόμα και με την κατάληξη ορισμένων από αυτούς και στις εθνικές ομάδες.

Παράλληλα έχει συνεισφέρει έμπρακτα στη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και των αθλητικών χώρων της πόλης μας μέσα και από χρηματοδοτήσεις, από το ταμείο του, έργων στα γήπεδα τα οποία χρησιμοποίησε ως έδρα του. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι έχει παράσχει ευκαιρίες και δυνατότητες άθλησης στη νεολαία της πόλης μας, αναδεικνύοντας σταθερά και αταλάντευτα τα γνήσια και πατροπαράδοτα ιδανικά της μακραίωνης αθλητικής ιστορίας του τόπου μας, που ξεκινά από την αγωγή των Ολυμπιακών Ιδεωδών και καταλήγει στην αποτροπή και αποφυγή των κινδύνων των ναρκωτικών, των αναβολικών και των λοιπών ύπουλων εχθρών της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών της σύγχρονης εποχής.

Κατά το τρέχον έτος, μάλιστα, στις ακαδημίες αθλούνται περισσότερα από 270 παιδιά, με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα, αν σταθμίσει κανείς το γεγονός των πρώτων θέσεων που καταλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παίδων. Τέλος, έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει ποικιλία σπουδαίων και χρήσιμων εκδηλώσεων (αθλητικών-πολιτιστικών-επιμορφωτικών) για τα μέλη του και όλους τους Πετρουπολίτες κάθε ηλικίας, την ωφελιμότητα των παρεμβάσεων των οποίων αναγνώρισαν και επισήμαναν με αναφορές τους στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα πολλάκις στο παρελθόν δημοτικοί, νομαρχιακοί και κρατικοί παράγοντες όλων των πολιτικών αποχρώσεων.

Τεχνικός διευθυντής ο Μπαλτάς

Ο Βασίλης Μπαλτάς έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και παράλληλα είναι γυμναστής σε Κ 8, Κ 10 και Κ 12, ενώ ο Παναγιώτης Δουγιέκος είναι προπονητής στην ανδρική ομάδα και υπεύθυνος όλων των ακαδημιών. Το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο αποτελούν επίσης οι Παύλος Λαγοδήμος (υπεύθυνος Κ 10 - Κ 12), Πέτρος Περράκης (Κ 10, Κ 12), Δημήτρης Ελευθεριάδης (Κ 14), Θάνος Χελάς (Κ 10 – Κ 12), Νότης Σιούλας (Κ 8, Κ 16, Κ 18) και Γιώργος Γκανέτσος (Κ 14, Κ 16). Τέλος, ο Γιώργος Μανδρουκάκης είναι προπονητής τερματοφυλάκων στο συγκρότημα της Πετρούπολης.

Στην προεδρία ο Δουγιέκος

Πρόεδρος στον Κεραυνό Πετρούπολης είναι ο Σπύρος Δουγιέκος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μετέχουν επίσης οι Τάσος Κυριάκος α’ αντιπρόεδρος, Νώντας Γερολυμάτος β’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Χριστόπουλος γενικός γραμματέας, Θαλής Τασιαδάμης ταμίας και μέλη οι Βασίλης Μπαλτάς, Παναγιώτης Δουγιέκος και Γιώργος Γκανέτσος.

«Να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό»

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών, Βασίλης Μπαλτάς, αναφερόμενος στο έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Πετρούπολης, τόνισε τα ακόλουθα: «Η ακαδημία μας προσφέρει σωστή τεχνική εκπαίδευση στο ποδόσφαιρο αλλά και ποδοσφαιρική παιδεία. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες όσον αφορά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, διαμορφώνοντας παράλληλα σωστούς χαρακτήρες με αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη και πρωτοβουλία.

Όραμά μας είναι το ανδρικό τμήμα της ομάδας μας να απαρτίζεται αμιγώς από παιδιά των ακαδημιών μας. Αποστολή μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στα παιδιά έτσι ώστε από μικρή ηλικία να μάθουν τα… βήματα του ποδοσφαίρου μέσα από ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα προπονήσεων, κατάλληλο για κάθε ηλικία. Προτεραιότητα για εμάς είναι επίσης και η σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας. Αυτό επιτυγχάνεται διδάσκοντάς τους τούς κανόνες του ποδοσφαίρου και το πώς πρέπει να διαχειρίζονται όχι μόνο την επιτυχία τους αλλά και την αποτυχία ή την αδικία. Αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά η σωστή παρουσία στο γήπεδο, οι άρτια δομημένοι χαρακτήρες και ο σεβασμός στον αντίπαλο».

ΔΟΥΓΙΕΚΟΣ: Διαπλάθουμε χαρακτήρες…

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος όλων των ακαδημιών, Παναγιώτης Δουγιέκος, είπε: «Φέτος σε όλα τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού γυμνάζονται πάνω από 270 νεαροί αθλητές. Προσπαθούμε αρχικά να μεταφέρουμε στους μικρούς τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά παράλληλα να διαμορφώσουμε και να διαπλάσουμε καλούς χαρακτήρες. Βασική μας επιδίωξη είναι η πρώτη ομάδα να απαρτίζεται από παιδιά των ακαδημιών και να μην κάνουμε μεταγραφές με μονοετή συμβόλαια.

Οι γονείς μάς βοηθούν στην προσπάθειά μας και είναι κοντά μας σε ό,τι τους ζητήσουμε. Βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα παικτών στις ακαδημίες, μας δημιουργεί και ένα πρόβλημα καθώς μοιραζόμαστε το γήπεδο και με άλλες ομάδες της πόλης μας. Κατά καιρούς αρκετοί νεαροί παίκτες μας έχουν διακριθεί και έχουν πάρει μεταγραφή σε σωματεία μεγαλύτερων κατηγοριών. Εμείς δεν στεκόμαστε εμπόδιο σε κανέναν ποδοσφαιριστή και εφόσον μας ζητηθεί τον παραχωρούμε και χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα».