Πόσοι παίκτες χώρεσαν «στα παπούτσια» του Τοροσίδη στον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» στα 5,5 χρόνια που απουσίαζε ο Βασίλης στην Ιταλία, είχαν παίξει με 13 δεξιούς μπακ. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα έπαιζαν κατ’ ανάγκη, λόγω λειψανδρίας από καθαρόαιμους πλάγιους αμυντικούς.

Πόσοι παίκτες χώρεσαν «στα παπούτσια» του Τοροσίδη στον Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε σπίτι του, με τον Ολυμπιακό να βάζει στη μηχανή του έναν παίκτη – πασπαρτού. Παρουσιάζει ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι ακριβώς συνέβη στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας, όταν ο 33χρονος πλέον αρχηγός της Εθνικής ομάδας έκανε μία σπουδαία καριέρα στην Ιταλία με τη φανέλα των Ρόμα και Μπολόνια.

Ο Τόρο αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2013 και επέστρεψε καλοκαίρι του 2018. Σε αυτά τα 5,5 χρόνια λοιπόν αγωνίστηκαν σε ρόλο δεξιού μπακ 13 ποδοσφαιριστές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Ντιόγο Φιγκέιρας, Χουάν Κάρλος Παρέδες, Ιγκόρ Σίλβα, Λεάντρο Σαλίνο, Φρανσουά Μοντέστο, Γιάννης Μανιάτης, Μιγκέλ Τόρες, Θανάσης Ανδρούτσος και Μανώλης Σάλιακας.

Σε αυτούς τους 10 προσθέστε επίσης και τους Παναγιώτη Ρέτσο, Πραξιτέλη Βούρο και Τάσο Παπάζογλου, οι οποίοι κατ’ ανάγκη έπαιξαν δεξιά μπακ, επειδή δεν υπήρχαν σε κάποια ματς διαθέσιμα καθαρόαιμα πλάγια μπακ!

Δεν υπολογίζουμε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε αυτή την κατηγορία, καθώς έπαιξε για 10 λεπτά σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στατιστικά θα μπορούσαν να είναι 14, αλλά ο Αβραάμ ήταν μία λύση έκτακτης ανάγκης για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όπως επίσης δεν υπολογίζουμε ούτε τον Γιάννη Μασούρα, γιατί δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς παρά μόνο σε φιλικά.

Οι 13 που αναφέρουμε παραπάνω λοιπόν, έχουν παίξει για τουλάχιστον ένα ημίχρονο, είτε σε παιχνίδι πρωταθλήματος, είτε σε παιχνίδι Κυπέλλου ως δεξιά μπακ από τον Γενάρη του 2013 έως και τον Μάιο του 2018.