Δικαίωση Καρυπίδη με Μάντζιο, τα θετικά της νίκης του Ολυμπιακού επί του Βόλου και ο Λοντίγκιν

Toύμπα από τα παλιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ηρέμησαν την εποχή που η ομάδα τους διεκδικούσε το πρωτάθλημα, έκαναν πάλι «ντου» και έβαλαν τέλος στην προσπάθεια των παικτών τους να ισοφαρίσουν τον Άρη

Δικαίωση Καρυπίδη με Μάντζιο, τα θετικά της νίκης του Ολυμπιακού επί του Βόλου και ο Λοντίγκιν

Η νίκη του Άρη αποτελεί δικαίωση του Καρυπίδη, που έκλεισε τα αυτιά του στους φανατικούς οπαδούς, όταν ζητούσαν την απομάκρυνση του Άκη Μάτζιου μετά το 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στήριξε τον προπονητή του και δικαιώθηκε με τη μεγάλη νίκη στην Τούμπα, αφού ο Μάντζιος έκανε ματ στον Λουτσέσκου. Στο πρώτο μέρος μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ ο φιλοξενούμενος, ενώ στο δεύτερο, όταν ο ΠΑΟΚ είχε καθολική υπεροχή, έκανε δύο αλλαγές και ισορρόπησε το παιχνίδι.

Ματσάρα στο Καραϊσκάκη με τρία γκολ μετά το 85’ και λυτρωτικό φινάλε για τον Ολυμπιακό και τρεις μεγάλες νίκες σε μια εβδομάδα απέναντι σε ΑΕΚ, Φενέρ και Βόλο, με διαφορά έξι βαθμών από την «Ένωση». Το βάθος πάγκου έκανε και πάλι τη διαφορά, αφού είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα να έχει εκτός ενδεκάδας παίκτες όπως ο Καμαρά, ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος πέτυχε την γκολάρα της νίκης, η πρώτη φορά που είδε δίχτυα αυτήν την περίοδο και ο Μαροκινός ευστόχησε στο πέναλτι, κορυφαίος όμως ήταν ο Ρέαμπτσιουκ. Εκνευριστικοί οι παίκτες του Βόλου με τις συνεχείς καθυστερήσεις, άστοχη η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διαιτησία, ίσως προήλθε από τον θυμό του Αχιλλέα Μπέου, καθώς όλο το γήπεδο με αυτόν ασχολιόταν και όχι με την ομάδα του. Στα θετικά η απόκρουση πέναλτι από τον Βατσλίκ και πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα συνέβαινε αν ήταν αυτός κάτω από τα δοκάρια στο ματς-κλειδί για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λουντογκόρετς.

Ο Παναθηναϊκός μετά τη Λαμία κέρδισε και τον Παναιτωλικό και βρίσκεται σε καλό δρόμο, με τον Γιοβάνοβιτς να πατάει γερά στα πόδια του.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ συνέχισε την ανοδική πορεία του με νίκη στην έδρα του, αν και ως τώρα καμάρωνε ότι είναι αήττητος εκτός έδρας. Μόνο νίκες είχε τον Νοέμβριο και πάει από το καλό στο καλύτερο, ενώ από τον Ιωνικό έλαμψε ξανά ο Άοσμαν.

Στα Γιάννινα η ΑΕΚ κατάφερε έστω και στο τέλος να σταματήσει το αρνητικό σερί με γκολ του Σάκχοφ, που κακά τα ψέματα ο πανηγυρισμός του είχε αποδέκτη τον Γιαννίκη. Στον πάγκο κατευθύνθηκε δείχνοντας το πρόσωπό του, για να μην τον ξεχάσει ξανά ο Έλληνας προπονητής εκτός ενδεκάδας. Πέρασε πολλά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και ξέσπασε.

Θα σταθούμε όμως στον καλό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» που θύμιζε χαλί και σε τίποτα τα χάλια των περασμένων ετών, τότε που γινόταν βούρκος με την πρώτη ψιχάλα. Μας εντυπωσίασαν η απόδοση του Λοντίγκιν αλλά και οι δηλώσεις του που ήταν συγκροτημένες, εύστοχες και πάνω απ’ όλα με μετριοπάθεια. Τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του ο γεννημένος από Ρώσο και Ελληνίδα, με συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας κάτω των 21 και στην Εθνική ανδρών της Ρωσίας.

Από πού να ξεκινήσουμε για το ματς Αστέρας - Ατρόμητος 6-2, αφού το ένα γκολ ήταν καλύτερο από το άλλο και ο γηπεδούχος είχε έξι γκολ σε οκτώ τελικές, εντυπωσιακό νούμερο που διαμόρφωσε το σκορ. Ο Ατρόμητος, εκεί που πίστεψε ότι βρίσκεται σε περίοδο ανάκαμψης, δέχθηκε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα στην Τρίπολη και δυσαρέστησε τους οπαδούς του.

Για το Απόλλων - Λαμία δεν έχουμε να πούμε το παραμικρό, ματς ως μη γενόμενο...