ΠΑΟΚ: Αποτυχημένο το Πλάνο Β΄ του Φερέιρα

Αν ο Αμπέλ Φερέιρα είχε μια κρυστάλλινη σφαίρα και μπορούσε να δει την εξέλιξη του αγώνα του ΠΑΟΚ, σίγουρα θα έκανε άλλα σχέδια για τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ.  Αποτυχημένο το Πλάνο Β΄Γράφει ο Κώστας Χαλέμος

ΠΑΟΚ: Αποτυχημένο το Πλάνο Β΄ του Φερέιρα

Θα άφηνε στο ντουλάπι το Πλάνο Α' για την ενδεκάδα και θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στο Πλάνο Β’. Δεν είχε όμως και έκανε ό,τι θα έκανε ο κάθε (συντηρητικός) προπονητής στη θέση του.

Βαθμολογία UEFA: Ο ΠΑΟΚ «παγίδεψε» την Ελλάδα στην 17η θέση

Επέλεξε τους έντεκα που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο στους δύο προηγούμενους γύρους, με Μπεσίκτας και Μπενφίκα, αφήνοντας στον πάγκο, για ώρα ανάγκης, τον Τσόλακ (κυρίως) και τον Ουαγκέ (κατά δεύτερο λόγο), που ήρθαν πριν από δύο εβδομάδες στην ομάδα και μπήκαν άρον άρον στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα δ;yο ματς με τη ρωσική ομάδα.

Ούτε η απουσία του Βάντερσον, που ήταν ένας πονοκέφαλος λιγότερος για την άμυνα του ΠΑΟΚ, έκαναν τον Πορτογάλο να αναθεωρήσει το πλάνο του να παίξει με τον Κρέσπο δεξιό μπακ-χαφ και δίχως φορ. Ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν πίσω ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης και να κυνηγήσει το γκολ «με ασφάλεια», που λένε οι προπονητές σε όλον τον κόσμο.

ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους του Europa League

Το γκολ αυτό όμως δεν ήρθε και όταν ο Φερέιρα αποφάσισε να εφαρμόσει το Πλαν Β’ αποδείχθηκε πολύ αργά (και ας ήταν στο 0-0 το ματς). Οι Τσόλακ, Ουαγκέ, που πήραν τις θέσεις των Κρέσπο και Πέλκα στο 58’, δεν κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου του αγώνα γιατί μπήκαν όταν η ομάδα είχε ξοδέψει ήδη αρκετή ενέργεια, το μυαλό των παικτών δεν ήταν καθαρό και τα πόδια τους είχαν βαρύνει πολύ.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να εκδηλώνονται επιθέσεις βεβιασμένες, δίχως σχέδιο και προοπτική. Η ομάδα βγήκε από το καλούπι της και έξω από τα νερά της. Πάνω στην αναμπουμπούλα βρήκε την ευκαιρία η Κράσνονταρ να τρέξει στην κόντρα και καθώς τα πόδια του Μιχαηλίδη δεν τον υπάκουαν από την κούραση, ήρθε το αυτογκόλ που έκρινε την πρόκριση.

Η γρήγορη ισοφάριση του Καντουρί δεν άλλαξε κάτι, μέσα σε ένα λεπτό το ματς γύρισε πάλι τούμπα (1-2). Με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε άδικα. Μπορούσε ωστόσο κάτι καλύτερο. Τώρα, «ουαί τοις ηττημένοις»…