«Fire and Blood»: Νέο βιβλίο από τον Τζορτζ Μάρτιν

«Fire and Blood»: Νέο βιβλίο από τον Τζορτζ Μάρτιν

Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R. R. Martin) ανακοίνωσε ότι το μυθιστόρημα «The Winds of Winter» (Οι άνεμοι του χειμώνα) δεν θα είναι έτοιμο για να εκδοθεί εντός του έτους, απογοητεύοντας τους λάτρεις της διάσημης τηλεοπτικής σειράς φαντασίας «Game of Thrones» που περιμένουν από το 2011 το επόμενο βιβλίο του να προστεθεί στο μεσαιωνικό έπος.

Από το 2012, ο 69χρονος συγγραφέας έχει δημοσιεύσει αρκετά αποσπάσματα του βιβλίου που αποτελεί συνέχεια της σειράς μυθιστορημάτων του «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», στην οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά.

Ωστόσο, ανακοίνωσε την έκδοση στις 20 Νοεμβρίου ενός νέου βιβλίου που έχει τίτλο «Fire and Blood» (Φωτιά και Αίμα). Εκτυλίσσεται αιώνες πριν από το «Game of Thrones», στον ίδιο κόσμο φαντασίας των Westeros. Είναι το πρώτο από τα δύο που σχεδιάζει να γράψει ο συγγραφέας.

Ο Μάρτιν προειδοποίησε ότι «δεν είναι ένα μυθιστόρημα» αλλά κατά κάποιο τρόπο ένα ιστορικό βιβλίο που αφηγείται το έπος των βασιλιάδων της δυναστείας Targaryen. Θα καλύπτει όλους τους βασιλιάδες της δυναστείας, τις συζύγους τους, τους αδελφούς, τους πολέμους και τα ταξίδια. «Και θα υπάρχουν δράκοι, πολλοί δράκοι», τόνισε.

Η εταιρεία «Bantam Spectra», θυγατρική του «Penguin Random House», θα αναλάβει την έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ, το οποίο προπωλείται ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες μεγάλων (ηλεκτρονικών) καταστημάτων. Μεταξύ του 1996 και του 2011, ο Μάρτιν εξέδωσε πέντε βιβλία της σειράς φαντασίας «Game of Thrones», που τοποθετούνται χρονικά στον Μεσαίωνα.

Σε κάθε περίπτωση, ελλείψει του βιβλίου, από τον έκτο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς και έπειτα οι παραγωγοί δεν ακολουθούν πιστά την αφήγηση του συγγραφέα.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος του «Game of Thrones» πρόκειται να ξεκινήσει το 2019. Η σειρά έχει αποσπάσει 38 βραβεία Emmy, κάτι που θεωρείται ρεκόρ για τηλεοπτικό σήριαλ.

Πηγή: www.naftemporiki.gr