Netflix: Νέες λεπτομέρειες για το password sharing

Νέες λεπτομέρειες για το password sharing στο Netflix

Netflix: Νέες λεπτομέρειες για το password sharing

Η Netflix έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες για τον τερματισμό του password sharing για όσους δεν μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Το σχέδιο εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θεωρητικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (Μάρτιος 2023) θα επεκταθεί παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο μια μικρή εικόνα για το τι έρχεται, αλλά το Help Center της εταιρείας για την Κόστα Ρίκα αποκαλύπτει ορισμένα στοιχεία που ενδεχομένως θα ισχύσουν για όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μία κύρια τοποθεσία και όλοι οι χρήστες που βρίσκονται σε αυτήν (π.χ. σπίτι, γραφείο) θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά την υπηρεσία από διαφορετικά προφίλ.

Όσοι βρίσκονται μακριά από την κύρια τοποθεσία θα πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα «extra member» για ένα μικρό αντίτιμο ανά χρήστη που θα πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως αν συνεχίσουν να εισέρχονται στον λογαριασμό τους χωρίς να συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, τότε όλος ο λογαριασμός κινδυνεύει με μπλοκάρισμα από την εταιρεία.

Επιπλέον, η Netflix θα απαιτεί από τον χρήστη/χρήστες που βρίσκονται στην κύρια τοποθεσία να παρακολουθούν κάτι τουλάχιστον μία φορά το μήνα, διαφορετικά ο λογαριασμός μπορεί και πάλι να μπλοκαριστεί. Σε περίπτωση που ταξιδεύουν για αρκετό καιρό, θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν έναν προσωρινό κωδικό για να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους μακριά από την κύρια τοποθεσία, αλλά μόνο για 7 ημέρες.

Σαφέστατα θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις αν ισχύσουν αυτά τα μέτρα ειδικά στις μεγάλες αγορές και μένει να δούμε αν η Netflix θα μείνει πιστή στις εξαγγελίες της ή αν θα αναζητήσει άλλους τρόπους για να αυξήσει την κερδοφορία της…

Πηγή: techgear.gr