Η παράσταση «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη στην Biennale Χορού της Λυών

Οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, παρουσιάζονται για δύο ημέρες στη Biennale Χορού της Λυών , σε μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη στην Biennale Χορού της Λυών

Η παράσταση Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας του OSMOSIS, αφού έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017 και συνέχισε μια επιτυχημένη πορεία σε Βαρκελώνη, Τορίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι, θα παρουσιαστεί σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών στην Biennale Χορού της Λυών στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Βραβευμένος με το Pina Bausch Fellowship το 2016 ο Λασκαρίδης δημιουργεί μία νέα γλώσσα σκηνικής έκφρασης. Οι Τιτάνες αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού και ενός άμωμου κόσμου.

Λίγα λόγια για το έργο
Πριν το «πριν» και μετά το «μετά». Δύο μοναχικά πλάσματα ανακαλύπτουν ξανά και ξανά την αιωνιότητα, τα υλικά του κόσμου, μικρά και μεγάλα, τα θρύψαλα της καθημερινότητας, τα φώτα των άστρων, τον ακίνητο χρόνο. Όλα τα αντίθετα βρίσκονται μαζί, δεν έχουν αλλού να πάνε. Οι Τιτάνες αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού, ενός άμωμου κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες: biennaledeladanse.com

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox