'Οταν το Bella Ciao δονούσε την Ορεστιάδα, στην εποχή του Νίκου Σαμαρά (vid)

Το διάσημο πλέον τραγούδι Bella Ciao, που ήρθε στην επικαιρότητα από το "Casa De Papel", δονούσε την Ορεστιάδα την εποχή που ο ΑΟΟ του Νίκου Σαμαρά μεγαλουργούσε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα του βόλεϊ

'Οταν το Bella Ciao δονούσε την Ορεστιάδα, στην εποχή του Νίκου Σαμαρά (vid)

Τέλος, με αυτό το τραγούδι έντυσε ο ΑΟ Ορεστιάδας το τρέιλερ για τα μπαράζ ανόδου του 2014 όταν και ο ΑΟΟ επέστρεψε στην Volley League:

To «Bella Ciao», ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα ως soundtrack της σειράς “La Casa De Papel”.

Αυτό που ίσως να μην ξέρουν οι νέοι και να μην θυμούνται οι παλιοί είναι πως το Bella Ciao ακουγόταν και συνδέθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες του ΑΟ Ορεστιάδας την δεκαετία του ’90, από τη φιλαρμονική της Ορεστιάδας.

Το τραγούδι έγινε παγκόσμια γνωστό από την ιταλική αντίσταση ενάντια στο φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διασκευή αυτή οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των παρτιζάνων και τον ηρωικό τους θάνατο.

Η θρυλική μπάντα της Ορεστιάδας, που συνδέθηκε και αυτή με τις επιτυχίες της τότε ομάδας, είχε ως πηγή έμπνευσης τις μελωδίες του Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Ο ήχος της έδινε χρώμα στις εξέδρες και το όνομά της έκανε το γύρο της Ευρώπης, στις θρυλικές εκείνες πορείες.

Οι ήχοι της φρόντιζαν να δημιουργήσουν μια ζεστή –μοναδική ατμόσφαιρα και με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της Γρηγόρη Αποστολίδη, η φήμη της γρήγορα εξαπλώθηκε και εκτός Έβρου. Η ομάδα των «πρασίνων» έφτασε άλλωστε μέχρι και σε ευρωπαϊκό τελικό και έδωσε την ευκαιρία σε Ιταλούς, Γάλλους, Βέλγους, Ολλανδούς και άλλους Ευρωπαίους να την γνωρίσουν από κοντά και να την χειροκροτήσουν.

Ήταν μια μπάντα που από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στο παλαιό τότε γήπεδο της Ορεστιάδας, ζωντάνεψε την εξέδρα, της έδωσε χρώμα και μαζί με την μουσική της συνόδευε την ομάδα των «πρασίνων» στις νίκες, αλλά και στις ήττες. Η παρουσία της στο γήπεδο πάντα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για όλους. Αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της ομάδας. Και εξακολουθεί να αποτελεί.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την κλήρωση της Volley League που είχε γίνει στην Ορεστιάδα το καλοκαίρι του 2014.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο, ο κύριος Γρηγόρης Αποστολίδης , μαέστρος της Φιλαρμονικής της Ορεστιάδας, επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Νίκο Σαμαρά.

Τέλος, με αυτό το τραγούδι έντυσε ο ΑΟ Ορεστιάδας το τρέιλερ για τα μπαράζ ανόδου του 2014 όταν και ο ΑΟΟ επέστρεψε στην Volley League:

ΠΗΓΗ: www.thrakisports.gr