I had enough, με την Λένια Ζαφειροπούλου και τον Τάσο Καραχάλιο στην ΕΛΣ

Η Λένια Ζαφειροπούλου και ο Τάσος Καραχάλιος παρουσιάζουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή την παράσταση I had enough, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής.

I had enough, με την Λένια Ζαφειροπούλου και τον Τάσο Καραχάλιο στην ΕΛΣ

Η μεσόφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και ο χορογράφος Τάσος Καραχάλιος, με μουσικούς συνοδοιπόρους την Ζωή Ζενιώδη και τον Δημήτρη Κούντουρα, εξερευνούν σε μια βραδιά μουσικής, χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού το πλατύ καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό πεδίο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Με άξονα την περίφημη καντάτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ Αρκετά πια (Ich habe genug BWV 82), οι καλλιτέχνες επιχειρούν με τη φωνή, το σώμα και τα βήματά τους μια μετάβαση: Από την ιδιωτική στην σκηνική ταυτότητα, από το περπάτημα στον χορό, από την ασφάλεια στην αιώρηση. Από το οικείο εδώ στο ανοίκειο εκεί.

Συντελεστές:

Τραγούδι, χορός: Λένια Ζαφειροπούλου
Χορός: Τάσος Καραχάλιος
Πιάνο: Ζωή Ζενιώδη
Φλάουτο: Δημήτρης Κούντουρας

Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής, με θέμα την «Έκσταση» (Επιμέλεια προγράμματος: Στέφανος Θωμόπουλος – Αλέξανδρος Ευκλείδης).

Ο ετήσιος κύκλος Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής επανέρχεται με ένα θέμα που συνδέει στη διαχρονία μουσική και λατρεία: την έκσταση. Από τους θιάσους του Διονύσου στους περιστρεφόμενους δερβίσηδες και από το μέλος και την πολυφωνία έως τον μινιμαλισμό, η μουσική συνδέεται άρρηκτα με την επιθυμία του ανθρώπου για υπέρβαση των φυσικών του ορίων και αναλαμβάνει να γίνει το όχημα της έκστασης. Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής βολιδοσκοπούν τη σχέση αυτή με μια σειρά από συναυλίες και εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ γεωγραφικό, χρονικό και αισθητικό φάσμα, από την παλιά μουσική μέχρι τον αμερικάνικο μινιμαλισμό και από την οθωμανική μουσική μέχρι τον Μπαχ. Στον κύκλο συμμετέχουν καλλιτέχνες με πολύ διαφορετική προέλευση και πορεία.

Φωτογραφία: © Ι. Κλώσση

Διαβάστε επίσης: Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής επιστρέφουν στην ΕΛΣ

Ημερομηνία:

27/03/2018

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox