Πέθανε ο Τσάρλι Ντάνιελς που έγραψε το αθάνατο τραγούδι «The Devil Went Down to Georgia» (vid)

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Τσάρλι Ντάνιελς πέθανε τη Δευτέρα (6/8) αλλά το τραγούδι του «The Devil Went Down to Georgia» θα μείνει αθάνατο.

Πέθανε ο Τσάρλι Ντάνιελς που έγραψε το αθάνατο τραγούδι «The Devil Went Down to Georgia» (vid)

Ο Τσάρλι Ντάνιελς, σημαντικότατη προσωπικότητα της κάντρι μουσικής πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννημένος στη Βόρεια Καρολίνα και μεγαλωμένος σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική, ο Ντάνιελς ξεκίνησε από μικρός να φτιάχνει τραγούδια. Αργότερα με το ομώνυμο συγκρότημά του άρχισε να ηχογραφεί και να παίζει σε συναυλίες.

Ως μουσικός συνεργάστηκε με τους Μπομπ Ντίλαν και Λέοναρντ Κοέν. Οι φίλαθλοι θα τον θυμούνται από την παρουσία του στον τελικό του Super Bowl όπου τραγούδησε για το κοινό.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του υπήρξε το τραγούδι «The Devil Went Down to Georgia», το οποίο κυκλοφόρησε το 1979 και κατέκτησε την κορυφή των τσαρτς.

Το τραγούδι μιλά για την αποτυχημένη προσπάθεια του διαβόλου να κερδίσει την ψυχή ενός νεαρού μέσω ενός διαγωνισμού βιολιού.

Ο Ντάνιελς είχε αποκαλύψει την πηγή της έμπνευσής του. Ήταν ένα παλιό ποίημα με τίτλο The Mountain Whippoorwill που έγραψε ο Stephen Vincent Benét το 1925 και ο Ντάνιελς το διάβασε όταν πήγαινε στο γυμνάσιο.

Aκούστε το The Devil Went Down to Georgia»