Πανσέληνος με τα Νυχτερινά του F. Chopin από τον Alex Dante

Σε μια ξεχωριστή βραδιά με πανσέληνο μας προσκαλεί η μουσική ενότητα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία εξερευνά και αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή.

Πανσέληνος με τα Νυχτερινά του F. Chopin από τον Alex Dante

Ο Alex Dante, κατά κόσμον Αλέξανδρος Δανδουλάκης, με όχημά του την ηλεκτρική κιθάρα θα ερμηνεύσει τα Νυχτερινά του Frederic Chopin την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 21.00, σε μια υπαίθρια συναυλία έξω από το Κέντρο Επισκεπτών, δίπλα στο Κανάλι.

Με βασικό πυρήνα τα Νυχτερινά του Frederic Chopin αλλά και έργα των Erik Satie, Sergei Rachmaninov και Wes Montgomerry, ο Alex Dante έχει επαναπροσδιορίσει τον προσωπικό του ήχο και θέτει ερωτήματα για την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ. Μέσα από τη χρήση κιθαριστικών εφέ και δύο ενισχυτών δημιουργεί ένα ογκώδες ηχοπεδίο που προσφέρει νέες δυνατότητες στην solo κιθάρα και επαναπροσδιορίζει γνώριμα ακούσματα.

Ο Alex Dante έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως οι Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α.

Η ενότητα Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φωτογραφία: ©Ντία Παπαδοπούλου

Ημερομηνία:

29/05/2018

Στις 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

https://www.snfcc.org/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox