7 ιδέες για πρωινό για να ξεκινήσεις την εβδομάδα

Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα δεν είναι μόνο καλές για σένα ,είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις τον χρόνο σου, να εκτονωθείς, να είσαι κοντά στη φύση, να κοινωνικοποιηθείς ή απλά να κάνεις κάτι που σου δίνει χαρά.

7 ιδέες για πρωινό για να ξεκινήσεις την εβδομάδα

Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα για έναν και μόνο λόγο : Τα άτομα που καταναλώνουν πρωινό συγκεντρώνονται καλύτερα και βάζουν περισσότερη φυσική δραστηριότητα από εκείνους που δεν καταναλώνουν.

Μπείτε στην συνήθεια. Ξεκινήστε με το να αρπάξτε ένα κομμάτι φρούτου όπως πάτε στην πόρτα. Σταδιακά εντάξτε κι άλλα τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούςμπάρες δημητριακών.

Ικανοποιήστε την ανάγκη σας για γλυκό με κάτι υγιεινό. Φτιάξτε αυγόφετες με ψωμί ολικής άλεσης σε αντικολλητικό σκεύος ,λίγη κανέλα και μέλι και έτοιμοι.

Προετοιμάστε το πρωινό. Εάν δεν έχετε χρόνο προετοιμάστε τα φρούτα ή τα δημητριακά ή βράστε τα αυγά από το προηγούμενο βράδυ.

Σκεφτείτε πέρα από τα συνηθισμένα. Τα δημητριακά και το τοστ δεν είναι οι μόνες λύσεις πρωινού. Μια σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα ή ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής και γαλοπούλα μπορούν να είναι εξαιρετικές λύσεις .

Πάρτε το μαζί σας. Μπορείς να πάρεις μαζί σου μια μπανάνα ή το σάντουιτς.

Μοίρασε το. Εάν δεν πεινάς το πρωί φάε μια φέτα ψωμί ή μισό ποτήρι φυσικό χυμό. Αργότερα μπορείς να καταναλώσεις ένα υγιεινό πρόγευμα.

Αλλάξτε σταδιακά. Μπορείς να καταναλώσεις πρωινό δυο με τρείς φορές στην αρχή, ώστε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει όχι για τι πρέπει αλλά γιατί νιώθεις να το όφελος στον οργανισμό σου.

Κάθε φορά που θες να μην φας πρωινό θυμήσου ότι ένα καλό πρωινό σε βοηθά να αποφύγεις την λαίμαργη κατανάλωση φαγητού αργότερα.
Φρόντισε τον οργανισμό σου από το πρωί.

Ασλανίδη Αναστασία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης
www.anastasia-aslanidi.gr