ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Πέντε προτάσεις για κάμπινγκ

Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος και διαθέτει πολλά και απίθανα μέρη για διακοπές. Εδώ, θα σας υποδείξουμε πέντε τοποθεσίες για να στήσετε τις σκηνές σας και να απολαύσετε τη φύση. 

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Πέντε προτάσεις για κάμπινγκ

Μοναδική προϋπόθεση είναι να τη σεβαστείτε για να σας σεβαστεί κι εκείνη. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται στη χώρα μας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε. Όμως πολλές φορές μπορεί να σας συμβεί κάτι απροσδόκητο, όπως το να βρεθείτε σε μερικές περιοχές που έχουν πληρότητα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε αυτή την περίπτωση, αν είστε στα πέντε παρακάτω μέρη τότε ίσως σταθείτε τυχεροί στην ατυχία σας, αφού θα βρείτε σίγουρα μια... γωνιά για να διανυκτερεύσετε. Όμως προσοχή: Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν πρέπει να αφήνετε σκουπίδια, να ανάβετε φωτιές και να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Ακολουθούν λοιπόν πέντε «παράδεισοι» για τους λάτρεις του κάμπινγκ:

Σούγια

Είναι στα Νότια Χανιά και κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες κάμπερς που το μόνο που ζητούν στις διακοπές τους είναι να μείνουν λίγο μακριά από τον πολιτισμό.
Η παραλία θα σου προσφέρει αρκετές σκιές προκειμένου να στήσεις τη σκηνή σου, ενώ τα νερά της θάλασσας είναι σκέτη απόλαυση. Το «κρύο» λιβυκό πέλαγος θα σε αποζημειώσει για την επιλογή σου.
Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι η περιοχή είναι γεμάτη ταβέρνες, όμως δύσκολα θα βρεις σουβλατζίδικο...

Ηρακλειά

Αν οι μικρές Κυκλάδες μπορούν να υπερηφανεύονται για το μικρό τους καμάρι, τότε αυτό είναι η Ηρακλειά. Παράδεισος για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ και για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν με ησυχία και γαλήνη τις διακοπές τους. Οι ντόπιοι είναι αρκετά φιλόξενοι και θα σε κάνουν να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου, ενώ η παραλία Χρυσή άμμος θα σε αποζημειώσει όταν στήσεις τη σκηνή σου δίπλα στα αλμυρίκια. Θα βρεις εκεί κοντά και ταβέρνες προκειμένου να προμηθευτείς τα όσα χρειάζεσαι.

Γαύδος

Η απόλυτη εμπειρία για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ. Τους καλοκαιρινούς μήνες το μαγευτικό τοπίο χαλάει από την πολυκοσμία, όμως παραμένει ο τοπ προορισμός για όσους έχουν λατρεία προς τη φύση. Ο Άη Γιάννης και το Σαρακίνικο θα σε ανταμείψουν με τις πανέμορφες παραλίες τους και τα ταβερνάκια που έχουν εκπληκτικό φαγητό σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Το μέρος προσφέρεται για γυμνιστές, αφού εκεί συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη μαγιό.

Κάτω Κουφονήσι

Είναι το μέρος που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω του, αφού πολλοί κατασκηνωτές το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Οι παραλίες του είναι μοναδικές και φιλοξενούν με χαρά τους campers που ψάχνουν λίγη ηρεμία. Εκεί δε θα σε ενοχλήσει κανείς, αρκεί να μην ενοχλήσεις κι εσύ κανέναν...

Σαμοθράκη

Βγαλμένη μέσα από μια άλλη δεκαετία η Σαμοθράκη είναι ένα ευλογημένο μέρος, αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Την προτιμούν οι διοργανωτές των πάρτι καθώς προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό εκπληκτικών θαλασσών και τρομερής βλάστησης. Θα βρεις καταρράκτες, ποτάμια και σίγουρα δεν θα βαρεθείς όσο και να κάτσεις, αφού οι βόλτες στα δάση της θα σου μείνουν αξέχαστες.

Bonus: Το Κεδρόδασος

Η αγαπημένη μου παραλία προσωπικά. Ο επίγειος παράδεισος. Το μέρος που ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα, δεν έχεις καμία σχέση με τον πολιτισμό και θα πρέπει να είσαι και λίγο... survivor αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς και να διανυκτερεύσεις εκεί.