ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Τηγάνι, τα κρυστάλλινα νερά της Αμμουλιανής!

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει...

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Τηγάνι, τα κρυστάλλινα νερά της Αμμουλιανής!

Κορυφαία παραλία το Ελαφονήσι στην Κρήτη, σου κόβει την ανάσα. Μαγική παραλία και τα Φαλάσαρνα. Αρκεί να είσαι στην… Κρήτη. Κι εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη πρέπει να βολευτούμε με τις δικές μας παραλίες. Σαν τη Χαλκιδική έχει; Δεν έχει! Το ξέρετε, δεν τίθεται αμφισβήτηση, το γνωρίζουμε κι εμείς.

Εξοχικό στη Χαλκδική δεν αποκτήσαμε (μπορεί να είμαστε και από τους λίγους), ωστόσο έχει και τα καλά του. Κάθε φορά και σε άλλη παραλία. Πότε Κασσάνδρα, πότε Σιθωνία, πότε στον Άθω. Πανέμορφα στο Παλιούρι, κορυφαία στην Ελιά, ή στην ακτή Καρύδι στη Βουρβουρού, Σάρτη, Αρμενιστή όπου θέλετε.

Αλλά για κάντε τον κόπο να μπείτε για δέκα λεπτά στο καραβάκι για την Αμμουλιανή (μόνο με δύο ευρώ) και θα πέσετε πάνω στις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες και στα πιο καθαρά νερά που είδατε ποτέ. Το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, απέναντι από την Τρυπητή φημίζεται για την κρυστάλλινη θάλασσά του και το φρέσκο ψάρι στη σκιά του Αγίου Όρους. Ασφαλώς η πιο γνωστή παραλία είναι οι Αλυκές, αλλά σε κάθε γωνιά μια καινούργια παραλία ξετρυπώνει και μπορείτε να τις γυρίσετε σχεδόν με τα πόδια. Είναι δεν είναι άλλωστε έξι χιλιόμετρα όλο το νησί.

Η παραλία όμως που εμένα με συγκλονίζει, είναι στα Δρένια, στο σύμπλεγμα με νησάκια απέναντι από την Αμμουλιανή. Θα φτάσετε με το καραβάκι που κάνει το γύρο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, είτε νοικιάζοντας μόνοι σας καραβάκι. Και θα επιλέξετε το Τηγάνι. Ένα μικρό νησάκι λίγων μέτρων, με θέα και στα δύο πόδια! Εκεί θα συναντήσετε τα πιο κρυστάλλινα, τα πιο καθαρά νερά που είδατε ποτέ. Απόλυτη ηρεμία, χωρίς μπιτς μπαρ ή μουσική. Μόνο η λευκή αμμουδιά, η ήλιος και η θάλασσα (μάλλον δεν έχει σήμα και το κινητό). Προμηθευτείτε τα βασικά, πάρτε και ένα καλό βιβλίο και καλό καλοκαίρι!