ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Η Κέφαλος στην Κω (pic)

Κάθε φορά που διαβάζω λίστες με αγαπημένους προορισμούς, εστιατόρια, ξενοδοχεία και παντός είδους Top 10, αυτό που φροντίζω πρωτίστως να μάθω είναι το προφίλ του συντάκτη. Να διαπιστώσω αν ταιριάζουν τα γούστα μας, τα θέλω μας, ώστε να αποδειχθεί χρήσιμη η εν λόγω αξιολόγηση. Καλό είναι λοιπόν να συστηθούμε σε ότι έχει να κάνει με τις προτιμήσεις μου στις παραλίες που αποτελεί το αντικείμενο αυτής της αναφοράς.

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Η Κέφαλος στην Κω (pic)

Την διαφήμιση με τον γεροπαράξενο που φώναζε στους πιτσιρικάδες: «Να φύγετε, να πάτε αλλού» την θυμάστε ; Αυτός… είμαι εγώ, σε νεότερη ηλικία. Την παραλία που θα αράξω την θέλω για πάρτη μου. Άντε με λίγους ακόμα εκλεκτούς που θα απολαύσουμε την ησυχία μας, δίχως συνωστισμό, μουσική στη διαπασών και επίδοξους Ραφαέλ Ναδάλ να ανταλλάσσουν με μανία το μπαλάκι στις ρακέτες τους.

Επίσης, μου αρέσει να ξαπλώνω σε παραλία πεντακάθαρη, σαν να πέρασαν από εκεί οι… Γιαπωνέζοι φίλαθλοι του Μουντιάλ που μετά το τέλος των αγώνων κάνουν την καθαριότητα του χώρου και τον αφήνουν καλύτερο από ότι ήταν πριν καθίσουν.

Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, επιθυμώ να είναι η θάλασσα διαυγής σαν κρύσταλλο, να απολαμβάνω τη θέα στον βυθό και επιπλέον προτιμώ το κρύο νερό, αυτό που θα το αισθανθείς για τα καλά μπαίνοντας μέσα για να δροσιστείς από την ηλιοθεραπεία. Είπαμε, είμαι παράξενος και εκτός από τα παραπάνω θα μου άρεσε σαν κερασάκι στην τούρτα να υπάρχει και η εξωτική εσάνς, το καταγάλανο χρώμα στα νερά, η βλάστηση πέριξ της παραλίας.

Όλα αυτά τα βρήκα στην Κέφαλο, 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω. Με ορμητήριο το χωριό υπάρχουν περιμετρικά πέντε-έξι παραλίες για όλα τα γούστα. Προσωπική αγαπημένη είναι ο Άγιος Στέφανος, δύο χιλιόμετρα έξω από την Κέφαλο. Όλα όσα περιέγραψα υπάρχουν εκεί και επιπλέον, το νησάκι Καστρί, στη μέση του κολπίσκου, όπου είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Και ακόμα, ακριβώς πίσω από την παραλία, διατηρούνται τα ερείπια Πρωτοχριστιανικών ναών. Ιστορία, παράδοση, φυσική ομορφιά. Τα τελευταία χρόνια την επισκέπτεται περισσότερος κόσμος, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των λουόμενων εξακολουθεί να επιλέγει το Καμάρι, την κεντρική παραλία του χωριού, οπότε ακόμα καλύτερα για εμάς, ώστε να απολαύσουμε όλα αυτά έχοντας παράλληλα την… άπλα μας.

Μία ακόμα επιλογή σύμφωνα με τα γούστα που εξ’ αρχής περιέγραψα είναι η παραλία Paradise, με μήκος πέντε χιλιομέτρων, οργανωμένη σε ένα μέρος της, αλλά και με την άνεση να καθίσει κάποιος σε χώρο μακριά από τον πολύ κόσμο για περισσότερη ηρεμία. Τις ίδιες ομορφιές, άλλωστε, θα απολαύσει στην αμμώδη παραλία, στα γαλανά νερά και για έξτρα απόλαυση των αισθήσεων, οι λοφίσκοι πίσω από την παραλία είναι καταπράσινοι από τους κέδρους που αφθονούν στην περιοχή.