ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Σύβοτα όπως... Καραϊβική

Καταπράσινες γωνιές, κρυστάλλινα νερά και μαγευτικά τοπία συνθέτουν αυτό το όμορφο μέρος της Ελλάδας, τα Σύβοτα ή αλλιώς την «Καραϊβική» της Ελλάδας όπως τα αποκαλούν.

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Σύβοτα όπως... Καραϊβική

Εάν θες να ταξιδέψεις μέχρι την «Ελληνική Καραϊβική» δεν έχεις παρά να μπεις στο αυτοκίνητο και να πάρεις ανοδική πορεία. Η Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Σύβοτα περιμένουν να σε υποδεχτούν για μια πρωτόγνωρη εμπειρία διακοπών, σαν σε νησί -που λέει ο λόγος- στην Ήπειρο.

Νησί στην Ήπειρο; Ναι, και μάλιστα από τα ομορφότερα. Τα τελευταία χρόνια η φήμη του έχει εκτοξευτεί. Και όχι τυχαία, αφού τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ξακουστά για τις παραλίες και τα υπέροχα νερά, μην παραλείψεις να επισκεφτείς τη Μικρή και Μεγάλη Άμμο, τη Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο, τη Πλαταριά και τη Μπέλα Βράκα. Η τελευταία, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η ιδανικότερη επιλογή, βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο ενώ περνάς στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο.

Επίσης, η Πισίνα βρίσκεται στο νησί Μαύρο Όρος και θα την προσεγγίσετε µε το μικρό σκάφος που κάνει τη διαδρομή από το λιμάνι των Συβότων. Θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος και μάλλον δικαιολογημένα, καθώς τα χρώματα και η διαφάνεια του νερού σε συνδυασμό με την χρυσή αμμουδιά συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο.

Τα Σύβοτα έχουν επίσης πολλούς «µυστικούς» κολπίσκους, αμμουδιές, σπηλιές, τις οποίες καλείται ο επισκέπτης να ανακαλύψει. Με ένα καϊκάκι που ξεκινάει για σύντομες διαδρομές από το λιμάνι προς τα νησιά, μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις ομορφιές.

Η παραλία Μπέλα Βράκα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο.

Γνώμη μου; Η Μπέλα Βράκα είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την παραλία είναι πως ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο πλευρές. Η παραλία είναι συνήθως ζεστή όμως το απίστευτο είναι πως η μία πλευρά της είναι πιο κρύα από την άλλη. Με τα πόδια μπορεί απλά κάποιος να αντιληφθεί την «μαγεία» αυτής της παραλίας. Είναι μια μικρή, γραφική, αμμώδης παραλία η οποία συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες από τα γειτονικά ξενοδοχεία.

Η παραλία προσφέρει επίσης την ευκαιρία να ασκήσετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Υπάρχει η δυνατότητα να την επισκεφτείτε με αυτοκίνητο το οποίο αφήνετε σε πάρκινγκ πάνω από την παραλία και κατεβαίνετε σε αυτή από κατάλληλο διαμορφωμένο μονοπάτι. Μόλις την αντικρίσετε θα μαγευτείτε από το πανέμορφο τοπίο. Δίπλα σε αυτή υπάρχουν και άλλες οργανωμένες παραλίες στις οποίες πηγαίνετε είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα καθώς κάποιες από αυτές είναι απροσπέλαστες.

  • Μέγα Άμμος

    Μέγα Άμμος

  • Μικρή Άμμος

    Μικρή Άμμος

  • Μπέλα Βράκα

    Μπέλα Βράκα