Μπουτάρης: Ήταν οργανωμένη και φασιστική επίθεση εναντίον μου

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την Ημέρα των Ποντίων», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο «οργανωμένη φασιστική επίθεση» σε βάρος του και ως ατόμου, αλλά και ως δημάρχου.

Μπουτάρης: Ήταν οργανωμένη και φασιστική επίθεση εναντίον μου

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημείωσε ότι «μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες κι όχι μόνο σαν άτομο... Μου επιτέθηκαν και σαν δήμαρχο». Είπε επίσης ότι «όπως σηκώθηκα προχθές, που τρόμαξα, έχω σηκωθεί και άλλες φορές στη ζωή μου», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαι 75 χρονών, όχι μόνο θα γίνω 100, αλλά θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100. Δεν με νοιάζουν οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι επιθέσεις».

Υπογράμμισε, δε, ότι πατριωτισμός για εκείνον «είναι να μην κλέβεις και να μην σπαταλάς τα λεφτά των πολιτών». Όπως πρόσθεσε, «το να φέρεις λεφτά στην πόλη, είναι για μένα πατριωτισμός. Έτσι μόνο μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα κι όχι με κούφια λόγια για ανωτερότητα της φυλής».

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι δεν φθάνει ο δημοκρατικός διάλογος, αν δεν περιλαμβάνει και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Είπε επίσης ότι «τραμπούκοι δεν είναι μόνο τα επαναστατημένα παιδιά είναι και κάποιες φορές πολύ υψηλά στα κόμματα», ενώ στάθηκε στην ανάγκη «όχι να ανεχθούμε, αλλά να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα».

Τόνισε επιπλέον ότι «η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να αγωνιστούμε όλοι ώστε να εκλείψει αυτός ο φασισμός, κρυφός ή φανερός. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη». Διερωτήθηκε, εξάλλου: «Εμείς γιατί πάμε στην Τουρκία; Δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα κι αυτοί;», σημειώνοντας πως «έρχονται Τούρκοι κι αναζητούν σπίτια τους στην Άνω Πόλη και κλαίνε».

Όπως είπε, «η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, μπορεί τον Οκτώβριο του 2019 να μας 'μαυρίσει'. Στις εκλογές όμως. Ούτε με χειροδικία, ούτε με νταηλίκια». Σημείωσε εξάλλου ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός».

Πηγή: Naftemporiki.gr

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ