Πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στο Σαράγεβο

Η πληροφορία δόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ, που την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα.

Πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στο Σαράγεβο

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας και κρατών των Βαλκανίων διενεργούν από κοινού έρευνα όσον αφορά τις πληροφορίες περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο πηγή στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας.

Η πληροφορία περί σχεδίου επίθεσης αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στη Βοσνία, σήμερα Κυριακή. Η πληροφορία δόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ, που την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», ωστόσο «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμη είναι ανόητοι».

Ο κ. Ερντογάν έγινε πρόεδρος της Τουρκίας το 2014, έπειτα από 11 χρόνια στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Προώθησε αναθεώρηση του συντάγματος για τη μετατροπή του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία και τώρα διεκδικεί την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Πηγή: naftemporiki.gr