Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των «Imam Baildi», Γρηγόρης Φαληρέας

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας.

Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των «Imam Baildi», Γρηγόρης Φαληρέας

Μαζί με τον αδελφό του, Τάσο καθόρισαν την πορεία της ελληνικής μουσικής για δεκαετίες. Ήταν , επίσης, ο πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Οι αδελφοί Φαληρέα είχαν το ιστορικό κατάστημα δίσκων Pop Eleven στο Κολωνάκι, ενώ με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Αφοί Φαληρέα, είχε κάνει 200 παραγωγές δίσκων και είχε συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες.

Για 20 ολόκληρα χρόνια το Pop Eleven ήταν ένα από τα γνωστότερα μουσικά στέκια της Αθήνας όπου συγκεντρώνονταν μουσικόφιλοι, αλλά και καλλιτέχνες

Οι γιοι του του Γρηγόρη Φαληρέα, Ορέστης και Λύσσανδρος, έφτιαξαν το συγκρότημα Imam Baildi το οποίο ξεχώρισε για τις εξαιρετικές διασκευές παλαιότερων τραγουδιών, όπως τα «Ακρογιαλιές δειλινά», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Αργοσβήνεις μόνη» και άλλα.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός μέσω ανάρτησης της καλλιτέχνιδας Κρίστης Στασινοπούλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Εις μνήμη του, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί μπορεί να δωρίσει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός. Τα χρήματα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς. Πληροφορίες στο 216 - 8090840.

Πηγή: topontiki.gr