Μαρινάκης: «Δεν λυγίζω και στο τέλος δικαιώνομαι»

Το μήνυμα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον πόλεμο που δέχεται και η βεβαιότητα του ότι θα δικαιωθεί. 

Μαρινάκης: «Δεν λυγίζω και στο τέλος δικαιώνομαι»

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης ηγείται και πάλι του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές το 2014.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκανε την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του έστειλε μήνυμα με αφορμή το θέμα που προέκυψε σήμερα και την παραπομπή σε δίκη 28 ατόμων ανάμεσα τους και ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν αναφέρθηκε ευθέως στο θέμα, όμως έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος του πολέμου που θα ξεκινούσε προς το πρόσωπό μου. Μας μιλούν για διαπλοκή. Εγώ όπως έχω πει επανειλημμένως δεν έχω δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω. Μόνο επενδύω στη χώρα μου από τα χρήματα που βγάζω από τη δραστηριότητά μου στο εξωτερικό και την παγκόσμια ναυτιλία. Διαπλοκή είναι να δημιουργείς τις συνθήκες για να παίρνεις δουλειές από το δημόσιο. Διαπλοκή είναι να μην υπάρχουν στεγανά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που προσδοκούν το ίδιο όφελος. Όλα αυτά ας τα αναζητήσουν αλλού, μακριά από εμένα, μακριά από εμάς. Δεν περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και στην πατρίδα χωρίς να περιμένω τίποτα και κανένα όφελος από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια τη δικαστική εξουσία για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές τους.

Το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν λυγίζω… Κι όπως έλεγε ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης, το έχω ξαναπεί ότι “Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει». Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα με στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο.