Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Κρήτη: Ζημιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις (pic-vid)

Για τέταρτη φορά, μέσα σε περίπου δύο μήνες, ένα κύμα κακοκαιρίας προκαλεί σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στην Κρήτη.

Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Κρήτη: Ζημιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις (pic-vid)

Παρότι αυτή τη φορά το κύμα κακοκαιρίας δεν είναι τόσο σφοδρό όσο εκείνα που προηγήθηκαν, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, εντούτοις από τα ξημερώματα του Σαββάτου, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, δρόμοι και γεφύρια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας καθιζήσεων και κατολισθήσεων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Ζημιές προκλήθηκαν και σε θερμοκήπια που πλημμύρισαν.

Μάλιστα, στην περιοχή Τζερμιάδο Λασιθίου χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, καθώς ένας οδηγός είχε ακινητοποιηθεί στο όχημά του, από τους χειμάρρους. Δύο πυροσβέστες με ένα όχημα τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Η ανάρτηση της πυροσβεστικής


Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Ηράκλειο, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις έπεσαν 110 χιλιοστά νερού μέσα σε τέσσερις ώρες. Στη Βίαννο, φούσκωσε το ποτάμι, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασύρουν δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα. Επίσης, πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν κλείσει, καθώς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, καθιζήσεις, ενώ υπάρχουν και φερτά υλικά.

Κινδυνεύει γεφύρι 100 ετών

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει το ποτάμι που περνά κάτω από τη γέφυρα Μύρτου, στην Ιεράπετρα και πλέον οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα δουν εικόνες που θα παραπέμπουν στην κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού του Κερίτη στα Χανιά, στο προηγούμενο «χτύπημα» της κακοκαιρίας.

Η γέφυρα του Μύρτου κατασκευάστηκε το 1924 και είχε υποστεί ζημιές και στις έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη Μαρτίου. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στην ιστοσελίδα neakriti, αναφέρουν ότι έχουν πολλά χρόνια να δουν τέτοια καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: iefimerida