Χειροπέδες σε 5 ανήλικους που λήστευαν περαστικούς στο Χαλάνδρι!

Μέλη σπείρας οι συλληφθέντες, σε αναζήτηση των συνεργατών τους η Αστυνομία.

Χειροπέδες σε 5 ανήλικους που λήστευαν περαστικούς στο Χαλάνδρι!

Στη σύλληψη πέντε ανηλίκων -μέλη σπείρας- που λήστευαν κυρίως αλλοδαπούς στο Χαλάνδρι προχώρησε η Αστυνομία, που βρίσκεται παράλληλα και σε αναζήτηση των συνεργών τους.

Οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, μέσα σε καταυλισμό στο Χαλάνδρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ' εξακολούθηση, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των δελτίων ταυτότητας.

Συνελήφθησαν ακόμα ένας 36χρονος και ένας 49χρονος, γονείς δύο εκ των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Συγκεκριμένα, έστηναν ενέδρα ομαδικά και τμηματικά σε διάφορα σημεία της περιοχής και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους -κυρίως αλλοδαπούς- τους επιτίθονταν και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα και ακολούθως διέφευγαν στον καταυλισμό!

Η δράση τους όμως δεν περιοριζόταν εκεί! Όπως αναφέρει το ΑΠΕ έκαναν τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού και επέλεγαν ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Μόλις εμφανιζόταν ο εκάστοτε διανομέας, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: topontiki.gr