Google: Ανακοίνωσε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Περισσότερα από τα μισά έσοδα από τον τουρισμό στην ΕΕ προκύπτουν από αναζήτηση ή κρατήσεις στο διαδίκτυο.

 

Google: Ανακοίνωσε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Τη μεταξύ τους συνεργασία ανακοίνωσαν η Google και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO). Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Αυτό που ουσιαστικά θα προσφέρει η Google μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι να βοηθήσει τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να κατανοήσουν τις νέες ψηφιακές τάσεις και τις προκλήσεις των αλλαγών στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του UNWTO Zurab Pololikashvili, η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Οργανισμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και στις θέσεις εργασίας. Τόνισε επίσης ότι Google είναι θυγατρικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση του τουρισμού ως μέσου για βιώσιμη ανάπτυξη.

Για λογαριασμό της Google, o επικεφαλής του Τομέα Ταξιδιών Lutz Behrendt, στάθηκε στο γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά έσοδα από τον τουρισμό στην ΕΕ προκύπτουν από αναζήτηση ή κρατήσεις στο διαδίκτυο.

Προφανώς αυτό και μόνο εξηγεί γιατί είναι σημαντικό τα μέλη της UNWTO και τα αρμόδια για τον τουρισμό υπουργεία να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, τις δεξιότητες, και τα προγράμματα προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Ο κ. Lutz Behrendt αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι το 68% των επιχειρήσεων, στις οποίες εφαρμόστηκε παρόμοιο τουριστικό πρόγραμμα, είδαν βελτίωση στην προσέλκυση επισκεπτών.

Όλα αυτά ειπώθηκα στη διάρκεια της κορυφαίας ταξιδιωτικής έκθεσης στον κόσμο, την ITB Berlin.