Ο καιρός της Πέμπτης (17/1): Αλκυονίδες ενόψει...

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος την Πέμπτη (17/1). Οι Αλκυονίδες μέρες πλησιάζουν...

Ο καιρός της Πέμπτης (17/1): Αλκυονίδες ενόψει...

Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.