ΕΚΤΑΚΤΟ: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΕΚΤΑΚΤΟ: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα (26/11) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: naftemporiki.gr