Αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας – Το «βαρύ» αθλητικό όνομα και οι κομματικές ζυμώσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σε ποιον θα δώσει το χρίσμα για να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας.

Αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας – Το «βαρύ» αθλητικό όνομα και οι κομματικές ζυμώσεις

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενώ για το θέμα δεν αποκλείεται - όπως είχε γίνει και με την υποψηφιότητα του Γ. Σακελλαρίδη - να συνεδριάσει και η ΚΕ του κόμματος.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Βηματοδότη» την Κυριακή για πρόσωπο - έκπληξη το οποίο θα αποτελέσει την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ – προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα – για τον Δήμο Αθηναίων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, το topontiki.gr, σκαλίζοντας λίγο παραπάνω τις προθέσεις του πρωθυπουργού για τον εμβληματικό δήμο, πήγε… ένα βήμα παρακάτω.

Αναζητώντας την ερμηνεία της φράσης που αποδίδεται στον πρωθυπουργό, ότι «θα είναι πρόσωπο έκπληξη που δεν ξέρει να χάνει», το πρώτο ερώτημα σε παράγοντες που ξέρουν να διερμηνεύουν τους «γρίφους» του Αλέξη Τσίπρα – αλλά κυρίως γνωρίζουν τις απαντήσεις – είναι αν πρόκειται για ευθεία αναφορά στον χώρο του αθλητισμού. Η απάντηση ήταν θετική.

Ένα δεύτερο ερώτημα ήταν ποιος σύλλογος όχι μόνο είναι γεωγραφικά ταυτισμένος με τον Δήμο Αθηναίων, αλλά, επιπλέον, αποδεδειγμένα «δεν ξέρει να χάνει». Τέτοιος, σύμφωνα με την κοινή λογική, είναι κατά κύριο λόγο ο Παναθηναϊκός – περισσότερο ο μπασκετικός δεδομένου ότι ο ποδοσφαιρικός βρίσκεται σε κρίση τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια προσωπικότητα που σχετίζεται με άλλο άθλημα.

Επί της αρχής οι ερωτηθέντες από topontiki.gr παράγοντες, γνώστες των προθέσεων του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από τον ευρύτερο αθλητικό χώρο και του προσδίδουν ένα ακόμη χαρακτηριστικό: ότι χαίρει ευρύτατης (εθνικής...) αποδοχής, η οποία υπερβαίνει την όποια ταύτιση του ονόματός του με κάποιον σύλλογο.

Τέλος, δεδομένο είναι ότι η ηγεσία του Μαξίμου δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος κατεβαίνει με το χρίσμα του Κινήματος Αλλαγής. Υπήρχαν σκέψεις για στήριξη του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δύσκολα θα μπορούσε να περάσει από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

topontiki.gr