Ιράν: Αραβική οργάνωση και ISIS ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης- Ποιον δείχνει η Τεχεράνη

Η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ μαζί με το Ισλαμικό κράτος ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε στρατιωτική παρέλαση.  Για εμπλοκή ΗΠΑ και Μοσάντ κανούν λόγο στην Τεχεράνη. 

Ιράν: Αραβική οργάνωση και ISIS ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης- Ποιον δείχνει η Τεχεράνη

Αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή πολύνεκρη επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν. Λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς πάντως να προσφέρει κάποιος εκ των δύο αποδείξεις. Για δράστες που εκπαιδεύτηκαν σε χώρες του Αραβικού Κόλπου και δεν συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, κάνει λόγο η Τεχεράνη. Για αποφασιστική απάντηση ορκίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης.

O Γιαγκχούμπ Χουρ Τοτσαρί εκπρόσωπος της οργάνωσης «Αραβικό Κίνημα Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ» δήλωσε ότι η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, οργάνωση-ομπρέλα βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Είπε μάλιστα ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είναι μέλος μες τα αρχικά Α.Μ.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 24 νεκρούς, οι 12 εκ των οποίων είναι Φρουροί της Επανάστασης και περισσότερους από 60 τραυματίες.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον πρόεδρο του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Πηγή: naftemporiki.gr