Καλλιάνος: Καλοκαίρι έως Τρίτη έρχεται Χειμώνας

Για 4 μέρες ακόμα θα διαρκέσει ο καλοκαιρινός καιρός στην χώρα,γρήγορη αλλαγή του καιρόυ προβλέπη ο κ.Καλλιάνος

Καλλιάνος: Καλοκαίρι έως Τρίτη έρχεται Χειμώνας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως μέχρι και τουλάχιστον τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα κυριαρχήσουν ηλιοφάνεια, οι εξασθενημένοι κατά βάση άνεμοι (έως και 5 μποφόρ) και οι αυξημένες (κατά 5 βαθμούς τουλάχιστον σε σχέση με την εποχή) θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια ειδικά της Κυριακής και της Δευτέρας, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα αγγίξουν και ίσως τοπικά ξεπεράσουν ακόμη και τους 35°C. Οι περιοχές που θα βιώσουν την καλοκαιρία θα είναι η Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, η Κεντρική Μακεδονία και η Αττική.

Από Τρίτη αλλαγή του καιρού

Από την Τρίτη, σταδιακά και πρώτα από τη βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πιο ψυχρός και προς το βράδυ θα επικρατήσει ακόμη και σχετικό κρύο στις ορεινότερες περιοχές.

Είσοδος ψυχρών αέριων μαζών από Τετάρτη

Περίπου από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα εισέλθουν με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί ακόμη και χειμωνιάτικος κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη αναμένεται να υπάρχουν και ισχυροί βοριάδες

Πτώση της Θερμοκρασίας ακόμη και στους 15°C σε ορισμένες περιοχές

Η πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, θα είναι πολύ πιο έντονη ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα ενώ σε όλη την Ελλάδα θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση του υδράργυρου, η θερμοκρασία από την Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί και μέσα σε 48 ώρες θα φτάσει ακόμα και τους 15°C.