Το μέλλον είναι στους αιθέρες

Θεαματική αύξηση καταγράφουν οι ελληνικές ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για τη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό στα αεροπορικά επαγγέλματα, τα επόμενα χρόνια.

Το μέλλον είναι στους αιθέρες

Οι διαρκείς μετακινήσεις μεγάλου αριθμού επιβατών με τους σύγχρονους αερομεταφορείς και η αίσθηση ασφάλειας που αποπνέουν τα αεροπορικά ταξίδια δημιουργούν μια τεράστια αγορά, για την κάλυψη των αναγκών της οποίας θα κληθούν πολλοί νέοι άνθρωποι να εργαστούν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing, τις οποίες δημοσίευσε στην τελευταία της έκθεση με τίτλο Pilot and Technical Market Outlook, έως το 2036 θα χρειαστούν 648.000 Νέοι μηχανικοί αεροσκαφών, οι 111.000 μόνο στην περιοχή Ευρώπης , και περίπου οι 256.000 από αυτούς στην Κίνα.
Αύξηση του στόλου των αεροσκαφών σημαίνει αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για πληρώματα καμπίνας.
Σπεύσατε λοιπόν:

Ο κλάδος της αεροπλοΐας αναμένεται να παρουσιάσει εκρηκτική ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον με τη ζήτηση να ανέρχεται σε 839.000 νέους φροντιστές- αεροσυνοδούς ενώ οι αερογραμμές στο διεθνές αεροπορικό δίκτυο θα αναζητήσουν τα επόμενα 20 χρόνια 637.000 νέους πιλότους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, σύμφωνα με την έκθεση της Boeing.
Μόνο για το διάστημα μεταξύ 2018-2036, οι αερογραμμές και τα αεροδρόμια θα χρειαστούν να προσλάβουν πολλαπλάσιο εξειδικευμένο προσωπικό για την επίγεια εξυπηρέτηση των επιβατών. Από το 2020 η εκπαίδευση αεροπορικών σπουδών για τα επαγγέλματα εδάφους θα είναι υποχρεωτική οδηγία ICAO.