Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Ποιοι συμμετέχουν

Απεργιακές διαδηλώσεις κατά του κύματος ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες πραγματοποιούνται σήμερα (6/4) στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Επί ποδός ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Ποιοι συμμετέχουν

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Τετάρτη (6/4) η χώρα, αντιδρώντας στο "κύμα" ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους να δώσουν το παρών στην απεργίας της 6ης Απριλίου με κεντρικό σύνθημα "ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει".

24ωρη πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την 6η Απριλίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τις Ομοσπονδίες να διεκδικούν μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Απεργία και στα ΜΜΜ - Πως θα κινηθούν

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ΄, με τα τρόλεϊ να σηκώνουν κι αυτά χειρόφρενο.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Στην απεργία συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Λόγω της απεργίας δεν ισχύει σήμερα Τετάρτη ο δακτύλιος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης:

ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Στην απεργία θα συμμετείχαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όμως κηρύχθηκε παράνομη.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχουν με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 μετά από απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: News247.gr