Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό - Έλληνες, αδέλφια, 15 και 17 χρονών

Δύο ανήλικοι Έλληνες, που είναι και αδέλφια, είναι οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό εναντίον του 52χρονου υπαλλήλου της Αττικό ΜΕΤΡΟ.

 

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό - Έλληνες, αδέλφια, 15 και 17 χρονών

Δύο ανήλικοι Έλληνες, που είναι και αδέλφια, είναι οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό εναντίον του 52χρονου υπαλλήλου της Αττικό ΜΕΤΡΟ.

Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια και αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.Πρόκειται για δύο Έλληνες, αδέρφια 15 και 17 ετών από το Περιστέρι. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει μέχρι χθες να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του Μετρό έως την έξοδό τους από αυτό, αναζητώντας παράλληλα ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και στην Ομόνοια τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε από τον συρμό, ξυλοκοπώντας τον με βαναυσότητα.

Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους.

Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».

Οι δύο νεαροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακόμα δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους.

Μάλιστα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με το «Βήμα», ήταν γείτονας των δραστών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ταυτοποιήθηκαν δύο ανήλικοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό στις 13/1/2021. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

Mετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό του ο 53χρονος προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει όσα έζησε στα χέρια των δυο νεαρών βασανιστών του. Νιώθει τυχερός που ζει και συγκλονίζει με το μεγαλείο της ψυχής του.
«Πρέπει να πάμε στον γιατρό. Δεν μπορώ να μιλήσω. Υγεία ρε παιδιά. Υγεία και ανθρωπιά τίποτα άλλο. Τίποτα δεν θα πω. Να είναι καλά αυτό μόνο. Να είναι καλά. Συγγνώμη παιδιά δεν μπορώ. Να είναι καλά» σημείωσε.

Ο 53χρονος από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο σπίτι του βαριά τραυματισμένος. Δυσκολεύεται να περπατήσει ακόμη και να μιλήσει. Θυμάται τις στιγμές που έζησε σαν ένα οδυνηρό εφιάλτη που θέλει να διαγράψει από την μνήμη του.

Οι κινήσεις των δυο δραστών φανερώνουν οργάνωση και αυτοματισμούς που δείχνουν ότι είχαν εμπειρία από παρόμοιες ενέργειες. Ο σταθμάρχης του μετρό φωτίζει τις στιγμές της επίθεσης αποκαλύπτοντας ότι τον αιφνιδίασαν πετώντας του αντικείμενα.

«Κατέβηκα στην Ομόνοια και την ώρα που ήταν να φύγει μάλλον το τρένο, βγήκαν και αυτοί. Κρατάγανε δύο κουτάκια αναψυκτικά. Πρώτα μου πέταξε ο ένας το ένα, ο άλλος το δεύτερο και την ώρα που πήγα να αποφύγω τον δεύτερο μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι. Με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια βαράγανε και κλωτσάγανε» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Εννέα κλωτσιές στη μέση, στο κεφάλι και στον αυχένα δέχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο 53χρονος, ενώ το κεφάλι του τραντάχτηκε από τέσσερις γροθιές. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά, ενώ οι γιατροί ανέφεραν πως θα μπορούσε να έχουν τραυματιστεί ζωτικά του όργανα με δραματικές συνέπειες για την ζωή του.

«Θυμάμαι ότι φώναζα φτάνει και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές στη μέση και σαν να μου κοπήκαν τα πόδια. Απ’ ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός και έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» πρόσθεσε ο σταθμάρχης του μετρό.

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αρχές μπορεί να αναγνωρίσει τους δράστες του ξυλοδαρμού του.

ΠΗΓΗ: in.gr