Κορονοϊός: Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για πιθανό lockdown - Κλείνουν τα περίπτερα στην Αττική!

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα στην Αττική και μίλησε για την «απάντηση» στο lockdown

Κορονοϊός: Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για πιθανό lockdown - Κλείνουν τα περίπτερα στην Αττική!

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όπως αναμένονταν ανακοίνωσε τα νέα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική, η οποία έχει τον τελευταίο καιρό πολύ υψηλά νούμερα κρουσμάτων.

Κορονοϊός (25/9): 286 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Τρεις θάνατοι στη χώρα μας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν τηρείται από τον κόσμο, ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στην Αττική και στις υπόλοιπες επιβαρυμένες περιοχές, να μην πωλείται αλκοόλ και να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες τη νύχτα.

Υπογράμμισε δε πως εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα σημεία πώλησης καυσίμων.

Το μέτρο αυτό θα ισχύει από το Σάββατο (26/09) έως τις 4 Οκτωβρίου. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να ανοίγουν στις 5:00 το πρωί.

Από κει και πέρα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η Π.Ε. Τρικάλων μπαίνει από το πρωί του Σαββάτου (26/09) σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «θα δούμε πως θα πάνε αυτά τα μέτρα και το έσχατο είναι η καραντίνα. Αν για 14 μέρες έχουμε τη μάσκα μας, τα αντισηπτικά μας και κρατάμε αποστάσεις έχουμε την απάντηση για το lockdown».