Ταινίες της εβδομάδας: Νέος Πολάνσκι, «Solo» και ένα «Ταξίδι Αναψυχής»

Όλες οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 24 Μαΐου, είναι εδώ!

Ταινίες της εβδομάδας: Νέος Πολάνσκι, «Solo» και ένα «Ταξίδι Αναψυχής»

Ένα φαντασμαγορικό δρομολόγιο στο δεύτερο spin-off του «Πολέμου των Άστρων», η Έλεν Μίρεν και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ένα τρυφερό «Ταξίδι Αναψυχής», «Μια Αληθινή Ιστορία» μυστηρίου διά χειρός Ρομάν Πολάνσκι, η διπλή ζωή της Μάργκοτ Ρόμπι στον «Τερματικό Σταθμό», η μουσική βιογραφία της θρυλικής Νίνα Σιμόν στη μεγάλη οθόνη, ρομαντικές περιπέτειες στο «Ξυπόλυτοι στο Παρίσι», αλλά και τρελά… γκάζια στο «Taxi 5».

Solo: A Star Wars Story

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο πιο αγαπημένος απατεώνας του διαστήματος επιστρέφει με νέα ιστορία στο «Solo: A Star Wars Story»

Σύνοψη

Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Μια αληθινή Ιστορία / Based on A True Story

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι

ΘΡΙΛΕΡ

Ο Ρομάν Πολάνσκι επανέρχεται με νέο ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο είναι βασισμένο στην σε νουβέλα της Ντελφίν ντε Βιγκάν, με πρωταγωνίστρια την σύζυγό του, Εμανουέλ Σενιέ.

Σύνοψη

Η Ντελφίν είναι η συγγραφέας μιας best-seller νουβέλας, που είναι αφιερωμένη στην μητέρα της. H συγγραφέας γίνεται αποδέκτης απειλητικών ανώνυμων γραμμάτων ενώ παραλύει στην ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Όταν συναντά την Ελ, μια νέα και γοητευτική γυναίκα, αναπτύσσει ιδιαιτέρα αισθήματα γι’ αυτήν και αρχίζει να την εμπιστεύεται τυφλά.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Ταξίδι Αναψυχής / Leisure Seeker

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι

ΚΟΜΕΝΤΙ

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Έλεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ, πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο συναίσθημα.

Σύνοψη

Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την StraDa Films

Τερματικός Σταθμός / Terminal

Σκηνοθεσία: Βον Στειν

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Η λαμπερή Μάργκοτ Ρόμπι («Εγώ, η Τόνια») επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ύφος μοιραίας γυναίκας του 21ου αιώνα, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βον Στέιν.

Σύνοψη

Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι αναλαμβάνουν μία ακόμα αποστολή σε πόλη χωρίς όνομα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη και μία παράξενη σερβιτόρα με διπλή ζωή. Οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Νίνα / Nina

Σκηνοθεσία: Σίνθια Μόρτ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Σίνθια Μόρτ παραδίδει μία ταινία φόρο τιμής στην πιο θρυλική μουσική μορφή του 20ού αιώνα, τη Νίνα Σιμόν.

Σύνοψη

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της θρυλικής Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ακτιβίστριας, Νίνα Σιμόν. Ο αγώνας της για να ισορροπήσει την καριέρα της στη μουσική, την οικογένεια αλλά και τα πιστεύω της, την αφήνει να ζει μόνη της στη Γαλλία, αισθανόμενη εξόριστη από την ίδια την πατρίδα της. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Κλίφτον Χέντερσον που την βοηθάει να ξαναβρεί το νόημα στη ζωή και τη μουσική της.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Odeon

Ξυπόλυτοι στο Παρίσι / Paris Pieds Nus

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον

ΚΟΜΕΝΤΙ

Οι Ντομινίκ Αμπέλ και Φιόνα Γκόρντον σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν μια περίτεχνη κωμωδία που ισορροπεί ανάμεσα στο σλάπστικ και στο μπουρλέσκ.

Σύνοψη

Βρισκόμαστε σε μια ήσυχη πόλη του Καναδά. Η ζωή της Φιόνα, αναστατώνεται όταν λαμβάνει ένα γράμμα από την 93χρονη θεία της που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να την συναντήσει, αλλά μόλις φτάνει εκεί, ανακαλύπτει ότι η θεία της έχει εξαφανιστεί. Μετά από μία αλυσίδα κυνηγητών, συναντά τον Ντομ έναν παράδοξο και ελκυστικό άστεγο που δεν την αφήνει σε ησυχία.

24 Μαΐου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος

Taxi 5

Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Η διάσημη σειρά ταινιών του Λικ Μπεσόν επιστρέφει σχεδόν μια δεκαετία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πρωταγωνιστή Φρανκ Γκασταμπίντ.

Σύνοψη

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης, του αναθέτει να σταματήσει τη δράση μιας «Ιταλικής Συμμορίας». Για να το καταφέρει, θα συμμαχήσει με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Odeon

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox