Νέες ταινίες: Η Ενοχή του Κένεντι και Πωλ Γκωγκέν

Επτά νέες ταινίες κυκλοφορούν την Πέμπτη 10 Μαΐου στις αίθουσες! Εσύ, τί θα επιλέξεις αυτή την εβδομάδα;

Νέες ταινίες: Η Ενοχή του Κένεντι και Πωλ Γκωγκέν

Το παρασκήνιο ενός δυστυχήματος που εγείρει ερωτήματα για την «Ενοχή του Κένεντι», η κινηματογραφική βιογραφία του Πωλ Γκωγκέν, διπλωμάτες και κατάσκοποι στη «Βυρητό», μια ιδιαίτερη ιστορία ενηλικίωσης στο «Happy Birtday», ανατριχιαστικές κούκλες και νεκρά ζωύφια στο «Κουκλόσπιτο του Τρόμου», ένας σκίουρος σούπερ ήρωας σε μια περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και κωμικές καταστάσεις «Κοκομπλόκο».

Η Ενοχή του Κένεντι / Chappaquiddick

Σκηνοθεσία: Τζον Κάραν

ΘΡΙΛΕΡ

«Η Ενοχή του Κένεντι» παρουσιάζει με λεπτομέρεια τις επτά πιο κρίσιμες ημέρες της ζωής του γερουσιαστή Τέντ Κένεντι μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Σύνοψη

18 Ιουλίου, 1969. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι έπεσε από μία γέφυρα στο Chappaquiddick, με αποτέλεσμα η συνοδηγός και γραμματέας του αδερφού του, να χάσει τη ζωή της. Ο ίδιος καθυστέρησε 10 ώρες να αναφέρει το ατύχημα, γεγονός που καθόρισε την πολιτική του καριέρα για πάντα.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Βηρυτός / Beirut

Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον

ΘΡΙΛΕΡ

Ο Μπραντ Άντερσον σκηνοθετεί ένα ευφυές κατασκοπικό θρίλερ, με πολλές ανατροπές, που διαδραματίζεται στη Βηρυτό του 1982.

Σύνοψη

Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA αναθέτουν στον Mason Skiles, έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη, να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του. Ο Mason θα βρεθεί αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Πωλ Γκωγκέν / Gauguin

Σκηνοθεσία: Εντουάρ Ντελίκ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Ο Βενσάν Κασέλ ενσαρκώνει τον Πωλ Γκωγκέν στην ταινία του Εντουάρ Ντελίκ που ακολουθεί τον διάσημο Γάλλο ζωγράφο στην Ταϊτή, όπου έζησε για δύο χρόνια.

Σύνοψη

Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού. Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την πανέμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Το Κουκλόσπιτο του Τρόμου / Incident in a ghostland

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Λοζιέ

ΤΡΟΜΟΥ

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Πασκάλ Λοζιέ («Martyrs» – 2008), επιστρέφει στο σινεμά με νέα ταινία τρόμου.

Σύνοψη

Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ εκεί η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Seven Films και την Audiovisual

Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας 2 / The Nut Job 2: Nutty by Nature

Σκηνοθεσία: Καλ Μπρούνκερ | Σκηνοθεσία (ελλην.): Φώτης Πετρίδης

ANIMATION

Ο σκίουρος Σέρλι και η παρέα του επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη σε μια κωμωδία γεμάτη δράση, χιούμορ και… πολλούς ξηρούς καρπούς!

Σύνοψη

Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στην Όουκταουν, όπου ο μοχθηρός δήμαρχος έχει αποφασίσει να καταστρέψει το Liberty Park και στη θέση του να χτίσει ένα λούνα παρκ. Ο Σέρλι και η ετερόκλητη ομάδα φίλων του συμμαχούν για να σώσουν το σπίτι τους, να κατατροπώσουν τον δήμαρχο και να ανακαταλάβουν το πάρκο.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους (μόνο στα ελληνικά) από την Odeon

Happy Birthday

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Το «Happy Birthday», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρίστου Γεωργίου, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο «μια Αθήνα που καίγεται, που κλονίζεται από ταραχές», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Σύνοψη

Ο Γιώργος έγινε αστυνομικός πιστεύοντας πως αυτός θα είναι ο ρόλος του. Βλέποντας όμως τον εαυτό του μέσα από τα μάτια της κόρης του νιώθει ντροπή. Η Μαργαρίτα παλεύει να κατανοήσει την ιδέα πως μπορεί ο Γιώργος να είναι την ίδια στιγμή και ο πατέρας της και ένας αστυνομικός που καταστέλλει με βία τους διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας. Η σχέση του πατέρα και της κόρης που αγαπιούνται αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ο ένας τον άλλο.

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από την ODEON

Κοκομπλόκο / Blockers

Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον

ΚΩΜΩΔΙΑ

Στην κωμωδία της Κέι Κάνον βλέπουμε τί συμβαίνει όταν οι γονείς προσπαθούν να βάλουν μπλόκο στις κόρες τους!

Σύνοψη

Τρεις γονείς, κατά λάθος, διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα κορίτσια τους μεταξύ τους αναφορικά με την πρόθεσή τους «να γίνουν γυναίκες» στον χορό της αποφοίτησης. Τότε, αρχίζει ένα κυνήγι για να τις προλάβουν προτού… γίνει το κακό!

10 Μαΐου στους κινηματογράφους από την UIP

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox