Netflix: Ετοιμάζει γυρίσματα στην Ελλάδα

Η αγαπημένη πλέον πλατφόρμα των Ελλήνων, το Netflix, έρχεται στην Ελλάδα.

Netflix: Ετοιμάζει γυρίσματα στην Ελλάδα

Οι Έλληνες πλέον είναι φανατικοί οπαδοί του Netflix και η ψηφιακή πλατφόρμα ενοικίασης ταινιών δεν αφήνει παραπονεμένους τους χρήστες του. Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο αμερικανικός κολοσσός θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, το απρόσμενο είναι ότι πλέον επενδύει και σε παραγωγές που θα γίνουν στην Ελλάδα. Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου με τον εκπρόσωπο του Netflix, Rajiv Dalal, υπεύθυνο διεθνών παραγωγών και επενδύσεων του αμερικάνικου κολοσσού της steaming βιομηχανίας του θεάματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) αλλά και η Βένια Βέργου, διευθύντρια στο Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας ενώ έκδηλη ήταν η πρόθεση του αμερικάνικης πλατφόρμας για νέες παραγωγές και εμπλουτισμό του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου της.

Η μεγάλη δημοτικότητα του Netflix, με 140 εκατομμύρια περίπου συνδρομητές ανά τον κόσμο, η στροφή προς τις ευρωπαϊκές παραγωγές αλλά και οι επενδύσεις ύψους πάνω από 13δις για το 2018 σε παραγωγές οι οποίες διεκδικούν ακόμα και διεθνείς διακρίσεις, τοποθετούν το Netflix στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Πηγή: pagenews