1983: Η πολωνική πρωτότυπη σειρά του Netflix εντυπωσιάζει

Το 1983, ένα συναρπαστικό και καταιγιστικό θρίλερ συνωμοσίας. Μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση, η οποία ανέκοψε την πορεία της απελευθέρωσης της Πολωνίας και την κατοπινή πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

1983: Η πολωνική πρωτότυπη σειρά του Netflix εντυπωσιάζει

Το 1983, ένα συναρπαστικό και καταιγιστικό θρίλερ συνωμοσίας, με τη σκηνοθεσία τεσσάρων κορυφαίων Πολωνών σκηνοθέτιδων, των Κάσια Αντάμικ, Όλγκα Χάιντας, Ανιέσκα Χόλαντ και Ανιέσκα Σμοζίνσκα, αφηγείται την ιστορία μιας δυστοπίας όπου το Σιδηρούν Παραπέτασμα δεν έπεσε ποτέ και η Πολωνία είναι το κέντρο του σύμπαντος που διαμορφώνει το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

Είκοσι χρόνια μετά από μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση το 1983, η οποία ανέκοψε την πορεία της απελευθέρωσης της Πολωνίας και την κατοπινή πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, o ιδεαλιστής φοιτητής νομικής Καγιέταν (Μάτσεϊ Μουσιάλ) και o ξεπεσμένος ερευνητής της αστυνομίας Ανάτολ (Ρόμπερτ Βίτσκιεβιτς) ανακαλύπτουν μια συνωμοσία που διατήρησε άθικτο το Σιδηρούν Παραπέτασμα και καταδίκασε τους Πολωνούς να ζουν υπό ένα καταπιεστικό αστυνομικό καθεστώς.

Στο σήμερα, που τοποθετείται στο 2003, έπειτα από δύο δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας, οι ηγέτες του καθεστώτος εφαρμόζουν ένα μυστικό σχέδιο που κατέστρωσαν τη δεκαετία του '80 από κοινού με έναν απροσδόκητο αντίπαλο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την Πολωνία και θα επηρεάσει τις ζωές κάθε πολίτη της χώρας, αλλά και του κόσμου.

Αυτό που ανακαλύπτουν οι δυο άντρες μπορεί να πυροδοτήσει μια επανάσταση και οι ιθύνοντες θα κάνουν τα πάντα για να μείνει μυστικό. Στη σειρά συμμετέχουν οι Μικαλίνα Ολζάνσκα, Ζόφια Βίχγιατς, Αντρέι Χίρα και Κρίστοφ Βακ σε εντυπωσιακούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Εμφανίζονται επίσης και άλλοι εξαιρετικοί Πολωνοί ηθοποιοί, όπως οι Εύα Μπλάστσικ, Εντίτα Ολσόβκα, Πατρίτσια Βόλνι, Ανιέσκα Ζουλέβσκα, Βόιτσεχ Καλάρους, Ματέους Κοσιούκιεβιτς και Μίροσλαβ Σμπρότζεβιτς.