Τι είναι το Movie Society και τι μας επιφυλάσσει;

Η ιδέα για ένα εβδομαδιαίο σινε-ραντεβού διαρκείας γίνεται πράξη, και το όνομα αυτού Movie Society.

Τι είναι το Movie Society και τι μας επιφυλάσσει;

Μια φρέσκια πρόταση με στόχο τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής λέσχης νέας κοπής και την ανανέωση του πάθους για το σινεμά στο φυσικό του χώρο.

Τόπος συνάντησης ο κινηματογράφος Odeon Όπερα, όπου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα θα παρακολουθούμε συνολικά τρεις ταινίες του παγκόσμιου σινεμά προσεκτικά επιλεγμένες από τους κινηματογραφικούς συντάκτες του «α». Από τις αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι τον Απρίλιο του ’19, οι απανταχού σινεφίλ θα απολαύσουν ένα χορταστικό μενού 30 και πλέον ταινιών και events. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα περιεχόμενα του Movie Society.

Από το φιλμ νουάρ στα μοντέρνα σινε-διαμάντια

Η ραχοκοκαλιά του Movie Society αποτελείται από θεματικές που θα ανανεώνονται κάθε μήνα. Το πρώτο τριήμερο στο Odeon Όπερα (1-3/2) είναι αφιερωμένο σε φιλμ νουάρ αριστουργήματα, ονειρικές μεταφορές παθιασμένων έργων της ερωτικής λογοτεχνίας και προβολές-έκπληξη ταινιών που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στις αίθουσες. Το παλιό συναντά το καινούργιο στις θεματικές που έχουν επιλεγεί και τις οποίες διαδέχονται στη συνέχεια εξίσου πολυσυλλεκτικά αφιερώματα.

Όπως το focus στη φιλμογραφία σπουδαίων σκηνοθετών, η προβολή ταινιών που χρήζουν... ψυχανάλυσης καθώς κι εκείνων που μας συγκίνησαν με τις μουσικές ιστορίες τους. Διαλέγουμε ακόμη εντυπωσιακά φιλμ που προβλήθηκαν την περασμένη σεζόν και δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη γεύση από Movie Society όμως δίνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, καθώς εξασφαλίσαμε την προβολή της νέας ταινίας ενός κορυφαίου σύγχρονου Έλληνα σκηνοθέτη...


«Η Ευνοούμενη» στο Movie Society

Σας δίνουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πρώτοι σε avant premiere, στις 28/1, την «Ευνοούμενη», την πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τις πρωτοκλασάτες πρωταγωνίστριες Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις. O σκηνοθέτης του «Κυνόδοντα» υπογράφει μια εντυπωσιακή ταινία εποχής με τολμηρό χιούμορ και στιλάτη σκηνοθεσία.

Η υπόθεση αφορά τη διαμάχη δύο φιλόδοξων γυναικών στις αρχές του 18ου αιώνα για την εύνοια της φιλάσθενης Βρετανίδας βασίλισσας Άννας. Η «Ευνοούμενη» βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με Αργυρό Λέοντα και βραβείο γυναικείας ερμηνείας (Ολίβια Κόλμαν), διεκδίκησε πέντε Χρυσές Σφαίρες και κέρδισε αυτήν του πρώτου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, ενώ δεν αποκλείεται να τη δούμε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Περισσότερες πληροφορίες για την avant premiere της «Ευνοούμενης» θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πώς γίνομαι μέλος του Movie Society;

Για να δώσετε το «παρών» στα σινε-ραντεβού του Movie Society χρειάζεται μόνο η δίψα για καλό σινεμά. Το μεμονωμένο εισιτήριο κοστίζει € 6 και η κάρτα 10 προβολών με ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του Movie Society € 40. Υπάρχει ακόμη κάρτα διαρκείας στα € 90. Τα μέλη του αθηνόραμα Club επωφελούνται από ειδικές τιμές οι οποίες είναι οι εξής: € 5 το μεμονωμένο εισιτήριο, € 32 η κάρτα 10 προβολών και € 72 η κάρτα διαρκείας.

Όσοι θεατές προτιμήσουν την κάρτα διαρκείας αποκτούν συλλεκτικό μπλουζάκι Movie Society, ενώ απολαμβάνουν έκπτωση 50% στο κυλικείο του Odeon Όπερα και στις αγορές επιλεγμένων DVDs. Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών διαρκείας και 10 προβολών θα έχουν προτεραιότητα στην κατοχύρωση θέσης στις ειδικές πρεμιέρες του Movie Society, ενώ θα συμμετέχουν σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς με μοναδικά δώρα. Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων προβολών, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι ώστε να εξασφαλίσετε πρώτοι τα εισιτήρια και τις κάρτες σας. Σας περιμένουμε!

Πηγή: athinorama.gr