Δέκα ταινίες για τα Χριστούγεννα

Δέκα κινηματογραφικές ταινίες που μας αρέσει να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Από το «Μια υπέροχη ζωή» έως το «A Christmas Carol».

Δέκα ταινίες για τα Χριστούγεννα

10) Αγάπη είναι… / Love, actually (2003)

Πέντε εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, μιας γιορτής που πλημμυρίζει από αγάπη. Μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να βρει την πραγματική του αγάπη; Κι αν τη βρει, πως μπορεί να την κερδίσει; Μια ιστορία διαφορετικών ανθρώπων που τους ενώνει κάτι κοινό. Η λαχτάρα ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν.

9) Χριστουγεννιατικος Εφιάλτης / The Nightmare before Christmas (1993)

Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και οι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι`αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.

8) Ο Χιονάνθρωπος / Jack Frost (1998)

Ο Τζακ Φροστ, τραγουδιστής στο επάγγελμα, περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε περιοδείες, με αποτέλεσμα να παραμελεί, έστω και χωρίς να το θέλει, τον γιο του, Τσάρλι. Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο Τζακ σκοτώνεται σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η θλίψη του Τσάρλι είναι μεγάλη μέχρι τη στιγμή που ο Τζακ επιστρέφει ως... χιονάνθρωπος! Τώρα οι δυο τους θα μπορούν να απολαύσουν μαζί όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που είχαν αγνοήσει επί τόσα χρόνια, όμως τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι όταν θα δουν τον Τσάρλι να μιλά σ’ έναν χιονάνθρωπο και τι θα συμβεί όταν ο καιρός θα καλυτερέψει και θα βγει πάλι ο ήλιος;

7) Miracle on 34th Street / Το Θαύμα της 34ης Οδού (1994)

Ρομαντικό, κωμικό και τρυφερό, αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα, του Κρις Κρινγκλ, ο οποίος προσλαμβάνεται από τα πολυκαταστήματα Macy's προκειμένου να υποδυθεί τον Αϊ-Βασίλη την περίοδο των γιορτών. Σύντομα οι υπεύθυνοι του καταστήματος ανακαλύπτουν ότι έχει αλλόκοτη συμπεριφορά και ότι ισχυρίζεται πως είναι ο πραγματικός Αϊ-Βασίλης. Αφού περνά από ψυχιατρικές εξετάσεις, και καθώς επιμένει για την ταυτότητά του, οδηγείται στο δικαστήριο, όπου οι δικαστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά και επιλέγουν να αφεθούν στη γλυκύτητα ενός υπέροχου παραμυθιού.

6) Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων / How The Grinch Stole Christmas (2000)

Ο Γκριντς, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου, ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ προσπαθεί να σαμποτάρει τη γιορτή και να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

5) Χριστούγεννα στα Τέσσερα / Four Christmases (2008)

Ένα ανύπαντρο ζευγάρι έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να μείνει μακριά από τις άβολες στιγμές των γιορτινών συναντήσεων με τους γονείς. Ένα τυχαίο περιστατικό θα τους χαλάσει αυτή τη φορά τα σχέδια και ο Μπραντ με την Κέιτ θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις ιδιόρρυθμες οικογένειές τους.

4) Μια υπέροχη ζωή / It's a wonderful life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι είναι ένας καλόκαρδος, συμπονετικός άνθρωπος που νοιάζεται πάντα για τους συνανθρώπους του. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Μπέιλι απογοητευμένος και πιεσμένος από οικονομικά χρέη είναι έτοιμος να θέσει τέλος στη ζωή του. Τότε εμφανίζεται ο φύλακας άγγελος του για να δείξει στον Μπέιλι πόσο πολύτιμος είναι για τη ζωή πολλών ανθρώπων και ότι αξίζει πολλά περισσότερα από όσο ο ίδιος νομίζει..

3) Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία / A Christmas Carol (2009)

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής και να επανορθώσει τα σφάλματα του, προτού είναι πολύ αργά…

2) Το πολικό εξπρές / The Polar Express (2004)

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο απίστευτος Τομ Χανκς ο οποίος έδωσε τη φωνή του σε 8 διαφορετικούς ρόλους, ξεκινώντας από το αγόρι μέχρι ακόμα και τον Άγιο Βασίλη.

1) Home alone / Μόνος στο Σπίτι (1990)

Δεν μιλάμε για μια συγκεκριμένη ταινία αλλά για όλες μαζί. Αναμφισβήτητα οι πιο . .. χριστουγεννιάτικες ταινίες που κάθε χρόνο θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά. Οι περιπέτειες του μικρού Κέβιν όταν αντιμετωπίζει τους δυο διαρρήκτες υπό αντίξοες και περίεργες συνθήκες κάθε φορά διαδραματίζονται πάντα σε εποχή Χριστουγέννων μακριά από την οικογένεια του. Μια οικογενειακή κωμωδία που σε κάθε μορφή της καταφέρνει στο τέλος να συγκινήσει έστω και λίγο τους πιο δύσπιστους.

ΠΗΓΗ: gnomip.gr