Οι ταινίες της εβδομάδας: Ρόκι, εξορκισμός και Ρομπέν των Δασών

Ο Ρόκι επιστρέφει μαζί με έναν εξορκισμό, ένα φεμινιστικό γουέστερν και μία βιογραφία, ενώ κάνει την επανεμφάνιση του στην μεγάλη οθόνη ο θρυλικός Ρομπέν των Δασών. 

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ρόκι, εξορκισμός και Ρομπέν των Δασών

Τον κόσμο του Όσκαρ Ουάιλντ υπό τη σκηνοθετική ματιά του Ρούπερτ Έβερετ, έναν εξορκισμό με ανεπιθύμητα αποτελέσματα, την επιστροφή του Ρόκι στα ρινγκ, ένα φεμινιστικό γουέστερν από την Ινδονησία και την παρουσίαση ενός νέου προσώπου του Ρομπέν των Δασών συναντάμε στις τελευταίες κινηματογραφικές πρεμιέρες του Νοεμβρίου.

«Ευτυχισμένος Όσκαρ»

Το έργο ζωής του Ρούπερτ Έβερετ περιγράφει τον κόσμο του Όσκαρ Ουάιλντ με τη συγκίνηση, το χιούμορ, τη διαχρονικότητα που του αρμόζει. Στη θέση του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του πρωταγωνιστή, o Έβερετ βιογραφεί τον Ιρλανδό μυθιστοριογράφο, ποιητή, δραματουργό και κριτικό, ο οποίος στις τελευταίες ημέρες της ζωής του βρίσκεται σε ένα φθηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι και αναπολεί τη ζωή του -από τον αποτυχημένο γάμο του με την Κόνστανς (Έμιλι Γουάτσον) και την ολέθρια ερωτική του σχέση με τον λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας (Κόλιν Μόργκαν), μέχρι τη γεμάτη αφοσίωση σχέση του με τους πιστούς του φίλους Ρέτζι Τέρνερ (Κόλιν Φερθ) και Ρόμπι Ρος (Έντουιν Τόμας).

Κάποτε, υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

«Μαρλίνα, Η Δολοφόνος σε Τέσσερις Πράξεις»

To φεμινιστικό γουέστερν της Μούλι Σουρία -που συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών- αποτελεί την επίσημη υποβολή της Ινδονησίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Στους έρημους λόφους ενός νησιού της Ινδονησίας, η νεαρή χήρα Μαρλίνα ξεκινάει ένα προσωπικό ταξίδι με τελικό προορισμό τη δικαιοσύνη, τη χειραφέτηση, την εκδίκηση και την εξιλέωση, όταν φτάνει στα άκρα για να προστατευτεί από μια συμμορία που εισβάλλει στο σπίτι της με κακούς σκοπούς.

«Η Σιωπηλή Επανάσταση»

Η ταινία του Λαρς Κράουμε -που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα- μας μεταφέρει στο 1956, στην πόλη Στάλινσταντ της Ανατολικής Γερμανίας, όπου έξι μαθητές αποφασίζουν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της ουγγρικής εξέγερσης στη Βουδαπέστη.

«Κριντ ΙΙ»

Στη νέα δημιουργία του Στίβεν Κέιπλ Τζ. έχουμε την επιστροφή του Άντονις Κριντ, μαζί με τον Σιλβέστερ Σταλόνε και όλη τη ρετρό αύρα που αγαπήθηκε από τους σινεφίλ στο πρώτο μέρος.

Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, ο γιος του Απόλο Κριντ (Μάικλ Μπ. Τζόρνταν) βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που έχει βλάψει την οικογένειά του, τον γιο του Ιβάν Ντράγκο. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θ’ αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θ’ ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.

«Ρομπέν των Δασών»

Στην ταινία του Ότο Μπάτχερστ, ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Στους πρωταγωνιστικούς όλους συναντάμε τους Τάρον Έτζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τιμ Μίντσιν, Τζέιμι Ντόρναν, ενώ στους παραγωγούς συγκαταλέγεται και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η Δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις

Στο φιλμ του Ολλανδού Ντίτερικ Βαν Ρόιχεν, ένας εξορκισμός εκτροχιάζεται καταλήγοντας στον θάνατο μίας νεαρής κοπέλας. Οι μήνες περνάνε και η Μέγκαν Ριντ, που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια ενός νεκροτομείου, παραλαμβάνει μία παραμορφωμένη σορό. Κλειδωμένη και ολομόναχη στους υπόγειους διάδρομους του νεκροτομείου, η νεαρή υπάλληλος αρχίζει να έχει τρομαχτικά οράματα και υποψιάζεται ότι η σορός μπορεί να είναι στοιχειωμένη από μία δαιμονική και σκοτεινή δύναμη.

Στην ταινία τρόμου -που αφηγείται όλα όσα τρομακτικά συμβαίνουν, μετά θάνατον- πρωταγωνιστούν οι Σέι Μίτσελ, Γκρέι Ντέιμον, Κίρμπι Τζόνσον, Στάνα Κάτιτς.

Ο Δρόμος Μας

Το δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ των Κώστα Σταματόπουλου, Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, επιχειρεί να «χωρέσει» τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του στον Πειραιά, το 1918, έως σήμερα. Το διάρκειας 100 λεπτών ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε αρχειακό υλικό.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική