Cine Αθηνά: Η «Μέκκα» του Σινεμά

Ένας «λατρευτικός ναός» του κινηματογράφου μας περιμένει για υπέροχες βραδιές στα στενά του Χαλανδρίου.

Cine Αθηνά: Η «Μέκκα» του Σινεμά

Στην εποχή του εργοστασιακά τυποποιημένου σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είναι έκπληξη η οποιαδήποτε συνάντηση με κάτι αυθεντικά χειροποίητο.

Φυσικά, ο χώρος του κινηματογράφου δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην περίοδο κυριαρχίας των multiplex και των απρόσωπων σινεμά, είναι πολύ ενθαρρυντικό για κάποιον σινεφίλ να επισκέπτεται ιδιαίτερους και ανεξάρτητους κινηματογράφους.

Γιατί, πάνω από όλα και πρώτα από όλα, ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία. Από την ταινία, μέχρι την παρέα, την αίθουσα και τα... ποπ-κορν, όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μία συνολική και μοναδική εμπειρία στον θεατή.

Γι' αυτό αγαπάμε το σινεμά. Και είναι μεγάλη χαρά, όταν ανακαλύπτουμε ένα χώρο που σέβεται και καταλαβαίνει το κινηματογραφικό προϊόν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Cine Αθηνά. Αν και δεν του φαίνεται εκ πρώτης όψεως, ο μικρός συνοικιακός κινηματογράφος του Χαλανδρίου συμπυκνώνει σε τέσσερις τοίχους όλη την κινηματογραφική μαγεία.

Μπαίνεις μέσα και καταλαμβάνεσαι από την ενέργεια του χώρου. Περιμένοντας για να δεις την ταινία σου, έχεις όλο το χρόνο να χαζέψεις τις αφίσες που γεμίζουν τους τοίχους, τα κινηματογραφικά κειμήλια και τα αναμνηστικά.

Αν και για κάποιους φορτωμένο, το ντεκόρ είναι σαφές ότι φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι από έναν λάτρη του σινεμά και αποτελεί ένα φόρο (θρησκευτικής) λατρείας. Για όσους αγαπούν το σινεμά, κυρίως ως εμπειρία, μια επίσκεψη μέχρι το Χαλάνδρι είναι επιβεβλημένη.