Ταινίες της εβδομάδας: «Ψυχρός Πόλεμος», «Εντιμότατοι κλέφτες» και «Η Νύχτα με τις μάσκες»

Η κινηματογραφική εβδομάδα 25/10 – 31/10, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού μάς φέρνει πολυαναμενόμενες ταινίες σαν το «Hunter Killer» ή τη «Νύχτα με τις μάσκες», αλλά και αριστουργήματα όπως ο «Ψυχρός Πόλεμος».

Ταινίες της εβδομάδας: «Ψυχρός Πόλεμος», «Εντιμότατοι κλέφτες» και «Η Νύχτα με τις μάσκες»

Πλούσια και πολυσυλλεκτική η εβδομάδα που ξεκινά στις 25/10 ως προς τη νέα σοδειά ταινιών. Ο Οκτώβριος μας φύλαξε για το φινάλε μια γερή δεκάδα κινηματογραφικών παραγωγών. Έτσι, η Τζέιμι Λι Κέρτις ξαναζεί τη θρυλική… «Νύχτα με τις μάσκες», ο Μανώλης Γλέζος είναι ο «Τελευταίος Παρτιζάνος», ενώ ο Αστέρης Κούτουλας πραγματοποιεί ένα κινηματογραφικό ταξίδι με το Μίκη Θεοδωράκη στο ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με το Μίκη». Τέλος, ο Πολωνός Πάβελ Παβλικόφσκι επανέρχεται στις σκοτεινές αίθουσες με τον συγκλονιστικό «Ψυχρό Πόλεμο».

Ψυχρός Πόλεμος

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

H παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.


Η διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ

Σκηνοθεσία: Ντέζιρε Άκαβαν
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Η Κάμερον Ποστ είναι, φαινομενικά, το πρότυπο της μαθήτριας λυκείου. Αλλά, όταν την πιάνουν στα πράσα με μία συμμαθήτριά της στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου τη βραδιά του σχολικού χορού, την στέλνουν σε ένα κέντρο επαναπροσδιορισμού & θεραπείας για έφηβους που «πάσχουν» από ερωτική έλξη για άτομα του ίδιου φύλου. Στο κέντρο, η Κάμερον υπόκειται σε εξωπραγματική πειθαρχία, αμφίβολες μεθόδους «απo-ομοφυλοποίησης» και τραγούδια Χριστιανικής Ροκ. Όμως, αυτό το παράδοξο μέρος της προσφέρει, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μια γκέι κοινότητα. Για πρώτη φορά, η Κάμερον έρχεται σε επαφή με άτομα που της μοιάζουν και καταφέρνει να βρει τη δική της θέση ανάμεσα σε άλλους «απόβλητους».


Η Νύχτα με τις Μάσκες

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
ΤΡΟΜΟΥ

Σαράντα χρόνια μετά από τη νύχτα που ο Μάικλ Μάγιερς σκόρπισε τον τρόμο και ενώ βρίσκεται φυλακισμένος ισόβια σε ψυχιατρική κλινική, ένα απροσδόκητο συμβάν θα τον φέρει ξανά στο κατόπι της Λόρι Στρόουντ, της κοπέλας που εδώ και τέσσερις δεκαετίες ζει μόνο για να πάρει εκδίκηση.


Hunter Killer

Σκηνοθεσία: Ντόνοβαν Μαρς
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο κυβερνήτης ενός αμερικάνικου υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.


Εντιμότατοι κλέφτες


Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTON GARDEN. Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70 ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικες μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.


Tαξιδεύοντας με τον Μίκη

Σκηνοθεσία: Αστέρης Κούτουλας
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Από το γεμάτο εναλλαγή ιστορικό και ακατέργαστο οπτικό υλικό των περίπου 600 ωρών που γύρισε σε διάστημα 30 ετών, ο Αστέρης Κούτουλας συμπυκνώνει μέσα σε μιάμιση ώρα στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη.


Mandy

Σκηνοθεσία: Panos Cosmatos
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

1983 – Ο Red και η Mandy, ένα περιθωριακό και αγαπημένο ζευγάρι, ζουν γαλήνια στο δάσος, μέχρι που το καταφύγιο τους δέχεται ανελέητη επίθεση από μία παρανοϊκή θρησκευτική σέκτα με επικεφαλής τον σαδιστή Jeremiah. Ο Red επιβιώνει και εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό που κορυφώνεται σε αιματοκύλισμα.

O Τελευταίος Παρτιζάνος

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Χατζηπατέρας
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο σκηνοθέτης προσεγγίζει τον Μανώλη Γλέζο με έναν τρόπο γεμάτο φρεσκάδα και διαύγεια αποκαλύπτοντας την φλογερή προσωπικότητά του, ενώ άλλοτε με χιουμοριστικό και άλλοτε με βαθιά συγκινητικό τρόπο καταφέρνει να αναδείξει το πάθος του για την ίδια τη ζωή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η αφήγηση της ιστορίας του Μανώλη Γλέζου μας δίνει το πορτρέτο της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.


Τυφλό σημείο

Σκηνοθεσία: Κάρλος Λόπεζ Εστράδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Όουκλαντ, Καλιφόρνια. O Κόλιν (Νταβίντ Ντίγκς) προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος Μάιλς (Ραφαέλ Κασάλ) είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες. Οι δύο κολλητοί επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά όπου η νοσταλγία μπλέκεται με καινούργια απρόσμενα σκηνικά και σπαρταριστά γεγονότα. Μία αναποδιά όμως αρκεί ώστε να βάλει τον Κόλιν σε νέες περιπέτειες και να κάνει τα πράγματα να σοβαρέψουν…


Γκρινιάρης

ΠΑΙΔΙΚΟ ANIMATION

Ένα νεαρό αγόρι, ο Τέρι, βρίσκεται ξαφνικά στον πολύχρωμο κόσμο του Γκρούβιναμ. Εκεί, ο δόλιος μάγος Γκρινιάρης έχει ρίξει ολόγυρα το ξόρκι του, και το το γέλιο ανήκει στο παρελθόν. Ο Τέρι πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το βασίλειο για να βρει ένα νέο ξόρκι που θα επαναφέρει τη χαρά σε όλους. Πρέπει επίσης να βοηθήσει την πριγκίπισσα Αυγή, να ξεπεράσει σε πονηριά όλα τα παράξενα και καταπληκτικά πλάσματα που θα συναντήσει στο διάβα του και να προσπαθήσει να αποδεχτεί αυτό το μικρό πράγμα που ονομάζεται «αλλαγή».

Πηγή: culturenow.gr