Ταινίες της εβδομάδας: Έρωτες, πειρατές και «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»

Η τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου επιφυλάσσει στους φίλους του κινηματογράφου σπουδαίες επανεκδόσεις, αρκετές περιπέτειες και όμορφες ερωτικές ιστορίες.

Ταινίες της εβδομάδας: Έρωτες, πειρατές και «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»

Μπορεί λόγω Δεκαπενταύγουστου να υπάρχει μια ευρύτερη… δυσκαμψία, όμως οι ελληνικές εταιρίες διανομής, μάς δίνουν πολλές αφορμές για επίσκεψη στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 16 – 22 Αυγούστου. Επανακυκλοφορεί σε ψηφιακή κόπια ο «Λαβύρινθος του Πάνα» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, η Λίνα Βερτμίλερ αφηγείται και πάλι την θρυλική «Ιστορία έρωτα και αμαρτίας», η Ρόσι ντε Πάλμα γίνεται «Κυρία από τύχη», ενώ ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μπλέκει με την εντυπωσιακή Αντριάνα Ουγκάρτε στο «Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου».

Ο Λαβύρινθος του Πάνα

Σκηνοθέτης: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ANIMATION

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας με τη μητέρα του προκειμένου να συναντηθούν με τον πατριό του. Το κορίτσι ζει σ’ ένα φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει και δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Το φασιστικό καθεστώς είναι στο απόγειό του στη μεταπολεμική Ισπανία, κι εκείνη επιλέγει να κρυφτεί στον δικό της μύθο.

Ιστορία έρωτα και αμαρτίας

Σκηνοθέτης: Λίνα Βερτμίλερ

ΣΙΝΕΦΙΛ

Ο Τονίνο αφήνει πίσω την απλή ζωή του και φτάνει σε έναν οίκο ανοχής στη Ρώμη όπου καταστρώνει σχέδια με τη βοήθεια μιας ιερόδουλης, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της αναρχίας. Μέσα σε μια μέρα, ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι του οίκου ανοχής και ζει δύο ευτυχισμένες μέρες μαζί της, πριν έρθει η ώρα της εκτέλεσης του σχεδίου του. Ο έρωτας αυτός, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα.

Κυρία από τύχη

Σκηνοθέτης: Amanda Sthers

ΚΩΜΩΔΙΑ – ΚΟΜΕΝΤΙ

Η Anne (Toni Collete) και ο Bob (Harvey Keitel) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι Αμερικάνων με πολλές διασυνδέσεις, που για να δώσει εκ νέου σπίθα στον έγγαμο βίο, μετακομίζει σε μια έπαυλη στο Παρίσι. Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες ενός πολυτελούς δείπνου με εκλεπτυσμένους, κοσμοπολίτες προσκεκλημένους, η οικοδέσποινα ανακαλύπτει ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13. Σε πανικό, η Anne πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Maria (Rossy de Palma) να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Maria κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης (Michael Smiley).

Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου

Σκηνοθέτης: Ντανιέλ Οτέιγ

ΚΩΜΩΔΙΑ – ΚΟΜΕΝΤΙ

Ο Ντανιέλ (Ντανιέλ Οτέιγ) μπορεί να είναι πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να υποκύπτει στην αχαλίνωτη φαντασία του. Όταν ο κολλητός του εμφανίζει την καινούρια, κατά πολύ νεότερη και αφοπλιστικά όμορφη σύντροφο, ο Ντανιέλ θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στη σύζυγο του και σε απαγορευμένες φαντασιώσεις για μια ζωή πλάι στη γοητευτική νεαρή.

Οι πειρατές της Σομαλίας

Σκηνοθέτης: Μπράιαν Μπάκλεϊ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Τζέι Μπαχαντούρ ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμουρ Τόλμπιν, η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Μη φέρνεις Λουλούδια

Σκηνοθέτης: Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Όταν ο Τζίνο (τον φωνάζουν Τζίτζι) συναντά τη Μπενεντίκτ (την φωνάζουν Μπίμπι) είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Εκείνη εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση και είναι οδηγός σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός άνδρας που ενώ δείχνει σε όλα φυσιολογικός, κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Αυτό το μυστικό θα θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο και οι ίδιοι θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στη μοίρα για να σώσουν την αγάπη τους.

7 Μέρες στο Έντεμπε

Σκηνοθέτης: Χοσέ Παντίλα

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το καλοκαίρι του 1976, ένα αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται εν μέσω πτήσης από τέσσερις αεροπειρατές: δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Οταν το αεροπλάνο εκτρέπεται σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Εντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο. Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί μια διπλωματική λύση καταρρέει, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων πριν να είναι πολύ αργά.

Mile 22

Σκηνοθέτης: Peter Berg

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ -ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Τζέιμς Σίλβα (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι. Ο σκηνοθέτης του «Ο Μόνος Επιζών», Πίτερ Μπεργκ, επιστρέφει με μια ασταμάτητη περιπέτεια.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox