Ταινίες της εβδομάδας: «Σινεμά ο Παράδεισος» και «Αποχαιρετισμός στα όπλα»

Η δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου μάς επιφυλάσσει σημαντικές επανεκδόσεις ταινιών αλλά και νέες… δροσερές κυκλοφορίες. 

Ταινίες της εβδομάδας: «Σινεμά ο Παράδεισος» και «Αποχαιρετισμός στα όπλα»

Λίγο πριν την… κορύφωση του Αυγούστου έρχονται στις αίθουσες σημαντικές ταινίες από το παρελθόν σε αποκατεστημένη μορφή όπως το εμβληματικό Σινεμά ο παράδεισος, του Τζουζέπε Τορνατόρε και ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο, του Ζαν Πιέρ Μελβίλ, ενώ κάνουν πρεμιέρα ανάλαφρες δημιουργίες σαν το Παντρέψου με ρε φίλε, του Ταρέκ Μπουνταλί και το Για καλό και για κακό, της Καρίν Ταρντιέ.

Σινεμά ο παράδεισος
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
ΣΙΝΕΦΙΛ

Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία…

9 Αυγούστου σε επανέκδοση από την Odeon

Αποχαιρετισμός στα όπλα
Σκηνοθέτης: Frank Borzage
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Ο «Αποχαιρετισμός στα όπλα» («Α farewell to arms») τοποθετείται στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου με κεντρικούς ήρωες ένα αμερικανό στρατιώτη (που υπηρετεί στον ιταλικό στρατό) και μια νοσοκόμα, την οποία ερωτεύεται καταφεύγοντας μαζί της στην Ελβετία. H νοσοκόμα θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, όμως η μοίρα θα θελήσει η ευτυχία τους να είναι σύντομη…

9 Αυγούστου σε επανέκδοση από την New Star


Τρεις μέρες του Κόνδορα
Σκηνοθέτης: Σίντνεϊ Πόλακ
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο ερευνητής της CIA (Robert Redford) ανακαλύπτοντας τυχαία κάποιες «ατασθαλίες»μέσα στην υπηρεσία, όπου και εργάζεται, βρίσκεται εκτεθειμένος σε θανάσιμους κινδύνους. Οι συνεργάτες του δολοφονούνται κατα την διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του απο την δουλειά. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων (τόσο σπασμωδικών όσο και μελετημένων) στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του. Παράλληλα, πλέκεται και το σύντομο ειδύλλιο μεταξύ του Τζόζεφ και μιας γοητευκής «αιθέριας» (Faye Dunaway) ύπαρξης.

9 Αυγούστου σε επανέκδοση από την Bibliotheque


Ζωή σε φιλμ
Σκηνοθέτης: Μαρκ Ράσο
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν), της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν (Εντ Χάρις). Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.

9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Tanweer


Το εξπρές των ζωντανών νεκρών
Σκηνοθέτης: Yeon Sang-ho
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Feelgood


Παντρέψου με ρε φίλε
Σκηνοθέτης: Ταρέκ Μπουνταλί
ΚΩΜΩΔΙΑ – ΚΟΜΕΝΤΙ

Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτός επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back , το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.

9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Spentzos


Για καλό και για κακό
Σκηνοθέτης: Καρίν Ταρντιέ
ΚΩΜΩΔΙΑ – ΚΟΜΕΝΤΙ

Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Ζοζέφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Αννά. Μόνο που η Αννά είναι η κόρη του Ζοζέφ…

9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Weird Wave


Έγκλημα στην Αμμοθύελλα
Σκηνοθέτης: Αλεχάντρο Μάτσι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένας ομοιοπαθητικός αναζητά τον δολοφόνο της γυναίκας που έχει ερωτευτεί όταν τη βρίσκει νεκρή στο ίδιο ξενοδοχείο που διαμένουν ο ίδιος κι ένας πρώην εραστής της.

9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Seven


Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο
Σκηνοθέτης: Ζαν-Πιέρ Μελβίλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που εκτελεί τα συμβόλαια του με απόλυτη ψυχρότητα και φροντίζοντας πάντα να έχει ακλόνητα άλλοθι. Κάνει το μοιραίο λάθος όμως και μετά τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κλαμπ, αφήνει πίσω του μάρτυρες. Ο κλοιός στενεύει καθώς αστυνομία και εντολείς τον αναζητούν μανιασμένα.

9 Αυγούστου σε επανέκδοση από την Seven

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://www.culturenow.gr/lightbox/